LPN_Label_scannen

3 Redenen voor een intern LPN track & trace

Tijdens Covid-19 verandert de mens én het bedrijfsleven. Er wordt steeds meer online gekocht en daardoor passen bedrijven hun processen aan met een LPN track & trace. Klanten willen producten snel in huis hebben en verkopers willen accuraat en snel leveren.

Door de online verschuiving is er meer behoefte aan real-time voorraadbeheer en minder ruimte voor fouten én vertraging in het order verwerk- en verzendproces. Met een intern LPN track & trace systeem, versnel je het proces en krijg je real-time inzicht in de voorraad, waardoor je de gewenste service kan bieden aan je klanten.

Intern Track & Trace systeem

Een intern LPN track & trace systeem kan in verschillende processen gebruikt worden. Wanneer je de processen aan elkaar te koppelt, krijg je real-time inzicht in voorraden, locatie van goederen en status van orders. Hoe werkt het etiketteren met een referentienummer, oftewel een License Plate Number (LPN)?

De verzendverpakking van het product, zoals bijvoorbeeld een verpakkingsdoos, zweefverpakking, (plastic)zak en enveloppe wordt gelabeld met een LPN Label. Aan het License Plate Number wordt informatie gekoppeld over de betreffende verzendpakking, zoals relevante data en lotnummers.

Wanneer er elders in het magazijn het LPN Label wordt gescand weet diegene precies wat ermee moet gebeuren of waar het naar toe moet. Een LPN Label is een etiket met een uniek nummer, die alleen past op één pallet of één doos.

In de Fast Moving Consumer Goods of Consumer Packaged Goods is een LPN Label het primaire identificatiemiddel of een secundair controle-item. LPN Labels zijn opeenvolgend genummerd. Ze kunnen om de hoek geplakt worden. Als gevolg daarvan is het etiket met LPN aan twee kanten leesbaar en het pakket gemakkelijker te handelen. Bij pallets kunnen shipping labels aan 4 zijden van de pallets worden aangebracht.

LPN track & trace in het proces

vrouw_scant_LPN_labelEtiketten met een voorgedrukt LPN worden aangebracht op pallets, kisten of omdozen. Daardoor zijn producten te identificeren bij binnenkomst en te traceren totdat ze de deur uit gaan. Ook kan er tijdens het order verwerk- en verzendproces een LPN label geplakt worden op dozen. Daarmee zijn orders gemakkelijker te picken en weet de verzendstraat automatisch welk verzendetiket erop hoort.

LPN bij goederenontvangst & -opslag

LPN Labels zijn cruciaal voor nauwkeurig voorraadbeheer in een distributiecentra. Immers gaan hier honderden dozen en pallets dagelijks de deur in én uit. Een LPN track & trace bevordert de snelheid van de verwerking goederen, waardoor er real-time inzichtelijk is wat en waar de voorraad is.

LPN in het distributiecentra

In grote distributiecentra is het ID-etiket of LPN-etiket de primaire identificatie van het te verzenden pakket. Het bevat alle nodige informatie over het pakket en activeert het logistieke systeem om de juiste logistieke gegevens uit het Warehouse Management Systeem te halen. Zo print het etiketteersysteem automatisch een tweede etiket met de juiste verzendgegevens om vervolgens automatisch aan te brengen, zodat het pakket uiteindelijk het magazijn kan verlaten.

Snelheid is essentieel

LPN_label_op_rolVanwege de snelheid van het orderverwerkingsproces zijn snelle etiketteersystemen nodig om de etiketten met hoge snelheid op de dozen aan te brengen. De Weber Alpha HSM-etiketteersysteem (High Speed Modular) kan voorbedrukte LPN-etiketten aanbrengen met een snelheid van maximaal 2000 etiketten per uur.

Voor pakketten met een variabele hoogte heeft Weber de LA6000 High Speed Tamp Blow Systeem gecreëerd. Die heeft namelijk de mogelijkheid om voorgedrukte etiketten of blanco etiketten te printen en aan te brengen op verschillende hoogtes. Daarom is de LA6000 uitermate geschikt voor LPN of verzendlabels.

LPN track & trace bij het order verwerk- en verzendproces

Wanneer er veel orders te verwerken zijn, is het verstandig om het order verwerk- en verzendproces te optimaliseren met een LPN track & tace. Hierdoor krijgen lege dozen met een LPN Label een order toegewezen en kan de order gemakkelijker worden gepickt, voorraad direct worden afgeschreven en automatisch worden verzonden.

Het order verwerk- en verzendproces van Kleertjes.com

doos_met_LPN_barcode_labelKleertjes.com is een webshop voor baby- en kinderkleding. Om het order verzendproces sneller te laten verlopen maken ze gebruik van een intern track & trace middels LPN.
Een blanco doos of omverpakking wordt voorzien van een LPN label. Aan dit label wordt een order gekoppeld. De doos vervolgt zijn weg manueel of automatisch door het orderpickproces. Wanneer de doos gevuld is met producten, gaat de doos naar de verzendstraat. LPN vertelt het WMS of ERP-systeem waar de doos naar toe moet, print een verzendlabel en brengt deze automatisch aan. LPN labels kunnen handmatig of automatisch worden aangebracht.

Bekijk de video van Kleertjes.com om het order verwerk- en verzendproces met LPN te zien. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een Alpha Compact applicator voor het aanbrengen van een voorbedrukt LPN (License Plate Number) op de doos. En een LA 4050E Print & Apply systeem, die print aan de hand van de LPN het verzendetiket en brengt deze automatisch aan.

Kortom genoeg redenen om over te stappen naar LPN track & trace.
Dit zijn de 3 belangrijkste

1. Real-time inzicht in voorraad
2. Snellere verwerking in het magazijn
3. Minder fouten

LPN track & trace draagt bij aan hogere capaciteit en bespaart kosten, dus waar wacht je op? Bekijk welk LPN label voor jouw bedrijfsvoering het beste is of laat je adviseren in de mogelijkheden door Weber Labeling & Coding Solutions.

Vraag advies