Système étiquetage automatique

5 redenen om automatisch te etiketteren

Handmatig etiketteren is gebruikelijk voor eenvoudige toepassingen en kleine volumes. Vaak zijn de de etiketten bedrukt of worden ter plaatse geprint op een labelprinter. Vervolgens worden de etiketten met de hand geplakt op producten en verpakkingen. Alleen moet je bij grotere volumes nadenken over automatisch etiketteren in je huidige proces. Vaak is het gemakkelijker te integreren dan je denkt.

Lees dé 5 redenen waarom overstappen naar automatisch etiketteren loont!

Snel en nauwkeurig automatisch etiketteren - weber labeling & coding1. Hoge snelheden zijn geen probleem

eb je ooit geprobeerd om een etiket zo nauwkeurig mogelijk aan te brengen? Dan weet je het: Een mens kan niet zo snel en nauwkeurig etiketteren als een machine!

Een etiketteermachine zoals de Weber LA6000 print tot 2.250 etiketten per uur en brengt ze aan op doorlopende kartonnen dozen. Om de capaciteit nog meer te verhogen kan je zelfs 2 machines in lijn plaatsen.

Of wat dacht je van een high-speed labelapplicator die tot 120.000 labels per uur aanbrengt! Genoeg opties om je gewenste snelheid te halen voor nu én voor in de toekomst.

 

automatisch etiketteren precisie2. Etiketten altijd op de juiste plek

Bij handmatig etiketteren worden etiketten nooit op dezelfde plek aangebracht. Het kan ook gebeuren dat de etiketten scheef zitten.

Dat heeft vergaande consequenties. Het is onaantrekkelijk voor klanten én ook is essentiële informatie niet goed leesbaar wanneer etiketten niet netjes zijn aangebracht. En wat dacht je van rimpels of loslatende etiketten, omdat ze niet goed zijn aangebracht.

Daardoor krijg je vertraging in het proces, wat niet goed is voor de kosten.

In tegenstelling tot de mens kan een etiketteermachine een etiket aanbrengen met een tolerantienauwkeurigheid van +/- 0,3 mm. Maar dat is niet alles. De etiketten hechten aan het gehele oppervlak, zonder rimpels of luchtbellen.

 

e-commerce logistiek manueel3. Minder fouten en klachten

Niemand is perfect, waar mensen werken worden fouten gemaakt. Hoe makkelijk is het om een etiket op het verkeerde product te plakken of net iets té scheef?

Een label print & apply systeem print etiketten met de juiste variabele gegevens, brengt ze aan op het juiste product en of de gewenste plek. Zo voorkom je verkeerde etiketten en  dat scheelt onnodige retourzendingen.

 

automatisch etiketteren toekomst weber labeling & coding4. Klaar voor de toekomst

Er is niets beter dan succesvol zijn en de vraag naar je producten te zien groeien. Vaak komt daar ook meer productvariëteit bij kijken. Dat levert weer meer soorten verpakkingen en toenemende klantspecificaties.

Dan kom je terecht bij steeds meer individuele producten die in een kortere tijd worden geproduceerd of verhandeld. En dat heeft ook gevolgen voor het etiketteren.

Zo komt er personeel van andere werkzaamheden of moet er meer personeel worden ingehuurd. Met een etiketteersysteem ben je klaar voor de toekomst. Een etiketteersysteem kan eenvoudig worden aangepast aan de nieuwe cyclussnelheden en is betrouwbaar.

 

5. Personeel inzetten voor belangrijkere taken

Werknemers zijn een waardevolle aanwinst. Wanneer je overstapt van handmatig naar automatisch etiketteren, kunnen medewerkers andere werkzaamheden in het bedrijf uitvoeren. daar blijft je personeel inzetbaar en kan je als bedrijf groeien.

 

Automatisch etiketteren 2.0

Als je wil automatiseren moet je eerst het proces goed in kaart brengen.

    • Wat gebeurt er nu eigenlijk?
    • Wat is onze ambitie voor over 5 jaar?
    • Welke processen kunnen we verbeteren?
    • Wat kunnen we dan automatiseren

Zo zijn er ook verschillende machines die weer andere dingen kunnen dan alleen het aanbrengen van een etiket. Ook in het proces kan je efficiëntie aanbrengen door middel van box id / lpn labeling en daarvoor zijn we andere etiketteermachines nodig. 

 

Automatisch etiketteren in alle vormen en maten

Label applicators brengen voorbedrukte labels, bijvoorbeeld decoratieve labels of private labels, aan op producten. Van wijnflessen tot diervoeding, van jampotjes tot schoonmaakmiddelen, elk product heeft een etiket nodig. Kijk maar in je koelkast!

Alpha-HSM-Automatisch EtiketterenLabel Applicator – Volledig automatisch

De Alpha Compact HSM is een compacte etiketteermachine. Hij kan producten als standalone oplossing etiketteren of geïntegreerd in een verpakkingslijn.

Het systeem brengt de etiketten aan met behulp van het zogenaamde wisproces. De etiketteermachine veegt het etiket van het passerende product af. Een drukrol fixeert deze bovendien.

 

Label Print & Apply – Semi automatisch

halfautomatisch etiketteren - weber labeling & coding

Printen en stuk voor stuk aanbrengen met 1 druk op de knop, vaak een eerste stap naar automatisch etiketteren wanneer de volumes toenemen.

De operator legt het product handmatig op de juiste plek en activeert het etiketteerproces met een druk op de knop. Zo kan je elke keer het gewenste etiket aanbrengen met of zonder variabele gegevens.

Weber etiketteersystemen printen de juiste informatie 1:1 op het etiket. Vervolgens wordt het etiket met een applicator op de verpakking aangebracht. Er zijn verschillende applicatoren beschikbaar voor verschillende toepassingen: er zijn lineaire, roterende of om-de-hoekapplicatoren.

il processo logistico nell'e-commerce

Label Print & Apply – Volledig automatisch

Typische volledig automatische toepassingen voor label print & apply vind je in de logistiek, e-commerce, food, farma, chemische-, kunststof-, hout-, papier industrie oftewel in eigenlijk alle industrieën! Denk aan logistieke etiketten, verzend labels, ingrediënt etiketten, waarschuwingsetiketten of elk ander etiket. Ook wordt het gebruikt voor barcode-etiketten met informatie over het product en de partijgegevens. Als je nieuwsgierig bent, kom eens kijken op een beurs, zoals de Empack (14-15 september 2022) of Logistica (8-10 nov 2022).

 

Case studies automatisch etiketteren

Door over te schakelen van handmatig naar automatisch etiketteren is het etiketteerproces efficiënter, betrouwbaarder en veiliger geworden voor onze klanten.

Zoals je ziet, loont automatisch etiketteren! Benieuwd naar mogelijkheden? Wij adviseren graag.

Contact