A barcode on a snack

Codering op film- en folieverpakkingen met thermische inkjetprinters

Thermische inkjetprinters zoals die uit ons Markoprint-assortiment presteren goed onder industriële inkjetprinters. Zeker als het gaat om betrouwbaarheid, gebruiksgemak, onderhoudskosten en printresolutie en printhoogte. Ze worden vooral gewaardeerd vanwege hun uitstekende printresultaten op poreuze materialen zoals karton, waar ze zelfs dure labels kunnen vervangen. Dankzij hun grote verscheidenheid aan inkten kunnen ze ook op veel niet-absorberende oppervlakken printen.

Tot voor kort werd het bedrukken van folieverpakkingen echter niet als een van hun kernkwaliteiten beschouwd. Continu inkjetprinters zouden in plaats daarvan vaak het werk doen. Nu is het tijd voor een serieuze heroverweging, want de nieuwste generatie HP Class printtechnologie is een doorbraak: onze solventgebaseerde inkten openen nieuwe toepassingen voor de bewezen Markoprint-printers!

Markoprint integra One IP met WiFi
Compact wonder: Markoprint integra One printkop
inkjet printer Markoprint integra Quadro
Markoprint integra Quadro bestuurt tot 4 printkoppen

Solvent inkt HP 2590 – ideaal voor BOPP-films en meer

inkt HP 2590 op folieverpakkingOnze inkt HP 2590 biedt industriële duurzaamheid op onbehandelde of uitstekende duurzaamheid op behandelde polypropyleenfilm (BOPP) en op een groot aantal andere ondergronden, waaronder PE, PET, UV, aluminiumfolie en PVC. Tijdens productieonderbrekingen kan de printkop maximaal een uur onbedekt blijven zonder dat de inkt opdroogt. Het printproces kan direct weer worden gestart.

Belangrijkste voordelen:
 • Uitstekende duurzaamheid op verschillende ondergronden
 • Uitstekende duurzaamheid op plastic films (BOPP)
 • Snelle droogtijd (3-5 seconden)
 • Lange decap-tijd – ideaal voor periodiek printen
 • Consistent hoge printkwaliteit voor barcodes en tekst

Solvent inkt HP 2580 ideaal voor flexibele folies

GMP-zertifizierte Tinte für Markoprint Inkjet-DruckerHP 2580 inkt is speciaal ontwikkeld voor gecoate film ondergronden. Het maakt een grotere printafstand van maximaal 5 mm mogelijk tussen de printkop en het printoppervlak, wat hand in hand gaat met een grotere flexibiliteit bij het labelen van verpakkingen. Vanwege de snelle droogtijd lopen de codes niet uit, zelfs niet als de producten kort na het afdrukken worden gestapeld.

Belangrijkste voordelen:
 • Uitstekende duurzaamheid op gecoate blisterfolies
 • Lange decap-tijd – ideaal voor periodiek printen
 • Snelle droogtijd zonder warmtebijstand
 • Hoge printdefinitie
 • Smeert of vervaagt niet en is waterafstotend
 • Hogere printsnelheden
 • Langere worpafstand (afstand tussen printkop en verpakking)

GMP gecertificeerd voor voedselveilig printen

Vooral in de voedings- en farmaceutische industrie wordt folieverpakking gebruikt. Fabrikanten zijn onderworpen aan strikte voorschriften om de voedselveiligheid te waarborgen in termen van consumentenbescherming. Beide HP-inkten zijn na uitgebreide tests gecertificeerd volgens Good Manufacturing Practices (GMP). Het bevestigt dat er geen chemische stoffen van de verpakking naar het voedsel of farmaceutische producten migreren.

Intelligente cartridges dankzij SmartCard-functie

Markoprint KartuschenwechselEen groot voordeel van onze TIJ-printers is het feit dat ze onderhoudsvrij zijn, want bij elke cartridgewissel wordt een nieuwe printkop geleverd. Een innovatieve SmartCard-functie bespaart uw operators veel tijd en zenuwen: het intelligente cartridgebewakingssysteem identificeert de cartridge en het type inkt en stelt automatisch de juiste parameters in voor optimale printresultaten. Dat betekent dat het niet nodig is om de instellingen handmatig aan te passen bij het vervangen van de inkt. Daarnaast wordt het inktniveau herkend en gerapporteerd aan de controller om onverwachte uitvaltijden te voorkomen. Dankzij de gepatenteerde Click’n’Print-houder is het verwisselen van cartridges een fluitje van een cent!

Vraag een gratis printvoorbeeld aan van onze thermische inkjetprinters!

Hebben we u nieuwsgierig gemaakt? Ons deskundig team laat u graag zien hoe u uw coderingstoepassingen met weinig moeite en met behulp van onze eenvoudig te integreren Markoprint-oplossingen kunt verbeteren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor persoonlijk advies en een printvoorbeeld van uw product!

Neem contact op met ons team

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.