empack

Empack 2021 | Duurzaam Labelen & Coderen

Ons gedrag verandert, de consument verandert. We willen een schonere wereld voor onze kinderen. Duurzamer produceren draagt bij aan een schonere wereld. Er zijn verschillende manieren om duurzamer te produceren. Een daarvan is, kiezen voor duurzame label en codeeroplossingen. Dat laten we zien op de Empack 2021.

Productie proces

houdbaarheidsdatum productie

In het productieproces wordt een etiket aangebracht waaraan men het product herkent. Ook worden producten voorzien van codering en verzendklaar gemaakt. Genoeg gelegenheden tot verduurzamen.

Duurzame etiketten

Er zijn etiketten die milieuvriendelijker zijn. Die etiketten zijn gemaakt van gras, stenen of suikerriet. Ook zijn er composteerbare etiketten. Het etiketmateriaal is gemaakt van houtpulp, daardoor biologisch afbreekbaar en de belijming kan worden teruggevoerd in de kringloop van de natuur. Dat scheelt productie, logistiek en materiaal.

Duurzaam aanbrengen van etiketten op producten

duurzaam labelen
Etiketten worden bedrukt besteld en aangebracht door een Label Applicator. Tegenwoordig zijn er kleurenlabelprinters die professionele etiketten printen op rol. Hierdoor heb je nooit te veel etiketten. Dat scheelt in de kosten en is beter voor het milieu.

In deze moderne tijd worden er veel etiketten met de hand aangebracht, terwijl er genoeg alternatieven zijn om etiketten (semi) automatisch aan te brengen. Voor alle oplages en snelheden zijn er Label Applicators, die het proces minder arbeidsintensief, eenvoudiger en effectiever maken.

Duurzaam coderen van individuele producten

Doordat voedselveiligheid en duurzaamheid belangrijk is, is een schone productieomgeving net zo belangrijk. Het coderen van producten met een Thermal Inkjetprinter maakt het proces duurzamer en kosten effectiever.

De schone thermal technologie geeft géén slijtage op bewegende onderdelen en heeft géén onderhoudscontract nodig. Terwijl Continuous Inkjet een vuile productieomgeving en een onaangename lucht veroorzaakt. Tevens is de stof die vrijkomt schadelijk voor de werknemers.

Door over te stappen op een Thermal Inkjetprinter creëer je een schonere productieomgeving en krijg je een lagere Total Cost of Ownership (TCO). Een bijkomstig voordeel is dat Thermal Inkjetprinters ook ingebouwd kunnen worden op een foliemachine, sleeve of dozen feeder.

Duurzaam dozen coderen

Direct printen op kartonnen dozen met Markoprint inkjet printer

Dankzij coderen middels Piezo Technologie komt er géén etiket meer op een doos, maar een haarscherpe print: THT, logo, batchnummer of barcode. Labels vervangen door inkt scheelt labelkosten en is beter voor het milieu.

 

Duurzaam label print & apply

The label printer and applicator Legi-Air 6000

Dozen en pallets klaarmaken voor verzending is duurzaam en eenvoudig met etiketteermachines een verzendetiket printen én aanbrengen tegelijkertijd. Het automatiseren van dit proces verhoogt de capaciteit en is minder foutgevoelig. Er wordt gebruik gemaakt van perslucht én er is een duurzamere elektrische variant.

 

Duurzaam productieproces

Naast standaard etiketteer- en codeeroplossingen is er ook een combinatie van bovenstaande oplossingen in het productieproces. Immers is elk productieproces uniek. Laat je altijd adviseren door een etiketteer en codeer specialist en kies oplossingen die passen bij de bedrijfsdoelstellingen.

Weber gelooft in kostenbesparende en geautomatiseerde codeer- en etiketteeroplossingen, die waarde en kwaliteit toevoegen aan productie en logistieke processen.

Kom langs op de Empack 27 & 28 oktober in Mechelen op stand D064 en laat je inspireren!

AANMELDEN EMPACK