kleuren etiketten afdrukken

Etiketten zelf afdrukken: 5 redenen waarom het loont!

Breder assortiment van etiketten, meer aanpasbare opties, snellere levertijden: met de consequente vooruitgang van industriële automatisering, groeien ook de verwachtingen van klanten. Of u nu een klein bedrijf of een grote onderneming in de productie-industrie bent: om concurrerend te blijven op de wereldmarkt, moet uw productie zo soepel mogelijk zijn.

Als u op zoek bent naar manieren om te verbeteren, vergeet dan niet meer aandacht te besteden aan uw productetiketten. Ze zijn niet alleen onmisbaar voor marketing en traceerbaarheid, maar hebben ook een grote impact op uw kostenefficiëntie. Als u zich afvraagt ​​of het beter is om on-demand labels in eigen huis af te drukken, is dit artikel iets voor u. Hier zijn vijf goede redenen waarom investeren in een professionele labelprinter of een print-and-apply-labeler voor u loont!

Epson kleuren label printer
Epson 3500: een professionele labelprinter voor het snel en briljant afdrukken van zelfklevende labels
Legi-Air 2050 print-apply etikeermachine
Het print-apply-systeem Legi-Air 2050 combineert labelprinter en applicator in één machine

 

1. Lagere kosten per etiket

In veel sectoren is de wijze van productie gericht op kleine batches, vooral wanneer producten worden gepersonaliseerd, seizoensgebonden veranderen of beperkt zijn. Hoeveelheden van enkele honderden bestelde etiketten zijn echter meestal onevenredig duurder dan grote hoeveelheden van enkele duizenden etiketten. Bovendien hebben de meeste labelfabrikanten een minimale afname. Uiteindelijk betaal je meer voor minder, heb je extra opslagkosten of produceer je meer dan je nodig hebt. Dit is erg inefficiënt, laat staan ​​duurzaam.

Met uw eigen labelprinter kunt u zoveel of zo weinig labels produceren als u wilt. Zelfs met een enkele printer kunnen honderden hoogwaardige kleuren labels per dag eenvoudig worden afgedrukt. Het rendement op de investering wordt snel bereikt na het printen van een paar batches.

2. Betere beschikbaarheid van etiketten

Stel je voor dat je midden in de productie bent en zonder etiketten komt te zitten? Het gebeurt vaker dan u denkt, vooral bij startups en kleine bedrijven. Een productiestop kan uw bedrijf echter schaden. Geen labels, geen verkoop! Het kan enkele dagen duren voordat drukkerijen de benodigdheden hoeveelheden kunnen leveren. Er zijn dan vaak extra kosten voor een snelle levering. Om nog maar te zwijgen van het extra werk en de kosten voor het beheer van de klantrelatie…

Hier scoort een labelprinter opnieuw: druk zoveel labels af als u nodig hebt en vooral wanneer, dat is aan u. Met een optionele label wikkelaar kunt u uw afgedrukte labels zelfs op een rol verzamelen om later te gebruiken op een automatische label dispenser.

3. U blijft flexibel voor veranderingen

U hebt zojuist duizenden voorbedrukte etiketten afgeleverd en dan gebeurt het volgende:
–   Een receptwijziging op het laatste moment?
–   Een plotseling noodzakelijke re-branding?
–   Een typefout te laat opgemerkt?
Je wilt niet geloven hoeveel ongebruikte labels in de prullenbak belanden. Alsof dat niet genoeg frustrerend is, wordt u ook nog geconfronteerd met nog meer tijdsdruk en extra kosten voor de nieuwe labels.

Met een kleurenlabelprinter, zoals de Epson C7500, kunt u onmiddellijk reageren op veranderende vereisten. Pas het labelontwerpbestand aan, sla het op als PDF en upload het naar de printer. Nieuwe labels worden in een mum van tijd afgedrukt en uw productie kan doorgaan.

4. U kunt uw ontwerpen testen

Het vinden van het perfecte labelontwerp vereist veel testen en aanpassingen. Helaas kan het vrij duur en tijdrovend worden om proefdrukken van nieuwe etiketten te blijven aanvragen en weg te laten  gooien bij de drukkerij.

Met uw eigen etiketteermachine kunt u zowel ontwerpen, als zoveel lay-outs en formaten labels afdrukken als u wilt. Waarom niet een A / B-test op de markt doen om erachter te komen welk ontwerp het beste werkt?

5. Flexibiliteit bij veranderende etiketteringsvereisten

Er zijn altijd nieuwe eisen voor de etikettering van producten in de EU. Zo zullen etiketten op chemicaliën binnenkort een unique formula identifier moeten bevatten. Bovendien moeten etiketten voor bepaalde toepassingen aan bepaalde normen voldoen, zoals bij GHS-etikettering of plantenetikettering.

Met een interne labelprinter kunt u meestal flexibeler en goedkoper reageren op deze nieuwe eisen. Er zijn veel printeroplossingen beschikbaar die zijn afgestemd op specifieke branchevoorwaarden en software-interfaces. U kunt er dus zeker van zijn dat u volgens specifieke voorschriften print terwijl u profiteert van on-demand afdrukken.

Wilt u meer informatie? Neem contact op!

De labelexperts van Weber Marking Systems begrijpen dat elk bedrijf unieke vereisten voor labels heeft. Als officiële handels- en servicepartner voor gerenommeerde fabrikanten van labelprinters zoals Zebra, Sato, Epson en Datamax, nemen we graag persoonlijk contact met u op!

Meer informatie over het afdrukken van etiketten