food label

Etiketteren koel vrieshuis | (Semi) Automatisch

Een etiket op zakje witlof, een omdoos met barcode voor 8 pakken melk of een shipping label voor een pallet in een koel vrieshuis. Etiketteren in een koel vrieshuis kan!

Er worden heel veel etiketten geplakt op producten, dozen en pallets in een koude omgeving. Als producent wil je dat de etiketten leesbaar zijn en blijven zitten. Niet alle etiketten zijn daarvoor geschikt én niet alle etiketteermachines kunnen in een koel vrieshuis labels aanbrengen.

In deze blog nemen we je mee waar je op moet letten bij het kiezen voor de juiste (semi) automatische etiketteermethode in een koele omgeving.

 

Koele etiketten / Diepvriesetiketten

brexit levensmiddelen

Etiketteren op natte, koele of condenserende producten vraagt kennis van een etiket. Een etiket bestaat uit 4 lagen. Een topcoat, drager, kleefstof en een schutblad. De combinatie van die materialen zorgt ervoor dat het etiket blijft plakken op het product en eraf gaat wanneer nodig is.

Voor het etiketteren van levensmiddelen en dranken is het altijd verstandig om een etiket expert naar de toepassing te laten kijken. De etiket expert weet welke speciale etiket-lijm combinatie nodig is voor het etiketteren bij koude temperaturen. Daarnaast weet hij ook aan welke richtlijnen de etiketten moeten voldoen.

 

Etiketteren in een koele omgeving

Er zijn verschillende mogelijkheden om te etiketteren in een koel vrieshuis. Wat hierbij van belang is dat de etiketteermachine altijd in een verwarmende omgeving staat. Dit kan door de etiketteermachine in een kast te plaatsen of er een kast omheen te bouwen waarbij de warmte geregeld kan worden.

koel vrieshuis

 

Wanneer de etiketteermachine dan het product signaleert, gaat er zo kort mogelijk een deurtje open waaruit de etiketteerarm komt. Afhankelijk van de temperatuur in de productieomgeving wordt de manier van etiketteren gekozen en de ombouwkast gemaakt.

 

 

Conclusie etiketteren in koel vrieshuis

Laat je altijd goed adviseren wanneer je in een koele omgeving wil etiketteren en kies een partij uit die samen met jou kijkt naar de huidige situatie, wat je wil bereiken en op zoek gaat naar de mogelijke oplossingen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan in het productieproces.

Weber Labeling & Coding is een partij met meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van geautomatiseerde etiketteeroplossingen en etiketten. Weber heeft al 60.000 systemen geïnstalleerd in verschillende productieomgevingen.

Bekijk de etiketteer oplossingen van Weber of laat je inspireren in de duurzame mogelijkheden voor etiketteren & coderen in de food en dranken sector. Download de Whitepaper: LABELEN & CODEREN IN DE FOODSECTOR.