Two power buttons

Hoe u uw markeersystemen kunt onderhouden tijdens langere stilstandtijden

Het coronavirus en de lockdown in ons land heeft er voor gezorgd dat veel zaken stil hebben gelegen. U kunt denken aan contactberoepen, sociale evenementen of bijvoorbeeld productielijnen. Sommige productiebedrijven hebben hele processen tijdelijk moeten stilleggen. Naast pandemieën zijn er natuurlijk nog andere redenen voor regelmatige productieonderbrekingen: einde van het seizoen, zomervakanties en andere geplande stilstandstijden.
Lange stilstandtijden kunnen leiden tot het optreden van storingen in de machine, die vaak op een slecht moment ontstaan (bijv. juist als het tijd is om op volle toeren te gaan draaien).  Met betrekking tot uw etiketteer- en markeersystemen raden wij u aan een preventieve servicecontrole uit te voeren met onze ervaren technici van Weber Marking Systems. Er zijn ook enkele eenvoudige onderhoudstips die u in acht moet nemen voor een vlotte herstart van de markeersystemen!

Etikettenprinters en etiketteersystemen in werking stellen

Etikettendrucker TischdruckerLegi-Air Etikettiersystem mit Druckmodul

Zowel desktop labelprinters als print & apply etiketteersystemen van Weber Marking Systems zijn vrij eenvoudig als het gaat om stilstandtijden en herstarten. Een snelle inspectie en reiniging, volgens de instructies van de fabrikant, moet voldoende zijn. Gebruik langere pauzes voor preventief onderhoud en vervang indien nodig versleten onderdelen!

How to maintain your thermal label printer:
Etikettendrucker von innenMet een paar eenvoudige stappen kunt u uw etikettenprinters op een duurzame manier onderhouden. Regelmatig onderhoud helpt bij schone printresultaten en een hogere productiviteit.

Zie instructies

Het is ook belangrijk om de etikettenvoorraad te verwijderen en op te slaan voor lange periodes van stilstand, of om deze te vervangen voor de volgende print-run. Anders kunnen de etiketten die erop vastzitten sneller verouderen of leeglopen. Bovendien kunnen ze de vorm aannemen van een bocht in het drukproces, waardoor het moeilijker wordt om ze van het backing-papier af te pellen. In dit geval kunt u proberen de etiketten eerst ongeveer 1 meter van de etiketrol af te rollen en opnieuw te plaatsen.

Drop-on-demand inkjet printers (Markoprint)

Om ervoor te zorgen dat de inkt in inkjetprinters niet uitdroogt, worden enkele voorbereidingen aanbevolen, vooral voor stilstandtijden die langer dan drie dagen duren. In de gebruikershandleidingen wordt beschreven hoe de apparaten uit productie kunnen worden genomen. Dit omvat bijvoorbeeld het afdekken van de spuitklepplaat van vast geïnstalleerde printkoppen of het verwijderen van de cartridge en het afdekken met een afdekplaat.

Tintenstrahldrucker Markoprint integra Ultimate

Met Markoprint integra Ultimate HP hebben we een bijzonder robuuste oplossing ontwikkeld binnen onze thermische inkjetreeks. De printkop sluit automatisch als hij niet wordt gebruikt en reinigt de nozzleplaat automatisch bij elke keer dat hij wordt gesloten en geopend. Dit komt zowel ten goede aan bedrijven met langere stilstandtijden als aan bedrijven met een natte of stoffige omgeving.

Ons serviceteam helpt u graag met uw markeersystemen verder!

Als u technische hulp nodig heeft voor, tijdens of na stilstand, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Het serviceteam van Weber Marking Systems ondersteunt u met gekwalificeerde onderhoudsservices op uw productielocatie (uiteraard met inachtneming van de officiële beschermings- en hygiënerichtlijnen) of via diensten op afstand!

Neem ook voor technische vragen contact met ons op!