Nieuwe innovaties Epson ColorWorks C6500

De Epson ColorWorks C6500 serie staat bekend om zijn snelheid, controle, efficiëntie en flexibiliteit waarmee professionele full colour etiketten on demand worden gedrukt.

Met de printers van de C6000-/C6500-serie biedt EPSON voor het eerst de mogelijkheid om een kleuraanpassing rechtstreeks in de printerdriver uit te voeren. Daardoor is het gebruik van extra RIP-software voor “steunkleurinstellingen” overbodig.

De pigmenten van de Epson UltraChrome DL-inkten zijn voorzien van een harscoating en hebben daardoor een absoluut hoge UV- en vochtbestendigheid. Daarmee wordt met geschikt etiketmateriaal de zeewaterbestendigheid volgens de BS5609-norm gerealiseerd.

Bovendien zijn er nu zwarte “MK”-inkten voor een hogere zwartheid op matte etiketten.

 

Extra innovaties Epson ColorWorks C6500

                       

De C6500 ondersteunt mediabreedtes van 25,4 tot 215 mm en diverse mediatypen, waaronder structuurpapier. Daardoor kan met de C6500 etikettenprinter vrijwel alles worden afgedrukt. Dat wil zeggen van kleine etiketten voor kleine flessen tot aan grote en duurzame etiketten voor chemische containers.

Het vermindert ook de inktkosten, dankzij afzonderlijk vervangbare inktpatronen. De Micro-piëzoprintkop is ontworpen voor continu gebruik en is geen verbruiksartikel.

De C6500 kan snel en eenvoudig, tegen interessante afdrukkosten kleurenetiketten afdrukken. Hierdoor verminderen de etiketvoorraadkosten en scheelt het vernietigen van overgebleven voorgedrukte etiketten.

Via de nieuwe Epson AID-technologie controleert het systeem de afdrukresultaten om de best mogelijke afdruk te garanderen. Dat voorkomt vele proefafdrukken van slechte kwaliteit.

 

Espon ColorWorks Schuifsensor

Met de innovatieve schuifsensor is het afdrukken in talrijke formaten en in elke vorm mogelijk zonder tweede stansvorm.

Elk model heeft ook de optie geïntegreerde cutter of –peeler voor het afnemen van de etiketten. Daardoor is het gemakkelijk om de etiketten te verwerken in het proces.

De ColorWorks C6500 is uiterst gebruiksvriendelijk. Alle bewerkingen worden uitgevoerd op de voorkant van het apparaat. Waardoor het gemakkelijk is om de printer in een hoek of krappe ruimte te plaatsen.

 

De Epson ColorWorks is verkrijgbaar als losse printer, maar ook als print en aanbreng systeem in één. Ook zijn er verschillende modellen en opties waardoor de full colour labelprinter juist geschikt is voor private labeling, industrieel labelen en professioneel labelen. Niet voor niks staat de printer dan ook bekend om zijn snelheid, controle, efficiëntie, flexibiliteit en kosteneffectiviteit.

Bekijk Epson ColorWorks serie!