drug packaging with tamper evident label

Tamper evident labeling: beveiligingslabels gebruiken tegen namaak

Of het nu gaat om medicijnen, voedsel of cosmetica: bij het openen van bepaalde producten willen we zeker weten dat we veilige producten gebruiken waaraan niet is geknoeid. Het is een bijzonder hot topic met de naderende deadline voor de farmaceutische industrie in de EU: vanaf februari 2019 moeten vrij verkrijgbare drugspakketten fraudebestendig zijn. Het is één van de veiligheidskenmerken, die vereist zijn in overeenstemming met de Richtlijn vervalste geneesmiddelen 2011/62 / EU – de poging van het Europees Parlement om namaakgeneesmiddelen te bestrijden.

Om ervoor te zorgen dat apothekers, gezondheidswerkers en consumenten herkennen wanneer het product zonder toestemming is geopend, moet de verpakking zichtbaar en onomkeerbaar worden beschadigd wanneer ze voor het eerst wordt geopend. Dit is waar beveiligingsetiketten, meer bepaald knoeibestendige labels of tamper evident labels, in het spel komen.

Hoewel andere methoden, zoals cellofaan verpakken, lijmen of speciale vouwprocedures, kunnen worden gebruikt voor bescherming bij de eerste opening, is het labelen een goede keuze: Etiketteermachines kunnen eenvoudig in de bestaande productie worden geïntegreerd. Zo kunnen hoge kosten voor nieuwe verpakkingen en de herbouw van de verpakkingslijn worden bespaard.

Soorten tamper evident labels

Voor een effectieve manipulatie-indicatie en bescherming moeten etiketten een beschadigde perforatie of zichtbaar residu achterlaten op de verpakking als deze eenmaal is geopend. Er zijn verschillende soorten, zoals de volgende:

  • Papieren labels die door sabotage scheuren of lamineren
  • Ongeldige labels: na verwijdering wordt de lijmlaag zichtbaar vernietigd en verschijnt een verborgen waarschuwingsbericht of patroon.
  • Zelfvernietigende labels gemaakt van documentfolie: bij het afpellen wordt het bovenste materiaal vernietigd, waardoor zichtbare fragmenten achterblijven die zeer moeilijk te verwijderen zijn uit de verpakking.
  • Geperforeerde labels: wanneer de verpakking wordt geopend, wordt het label zichtbaar vernietigd langs de perforatielijn.

Voor een discrete vormgeving zijn transparante stickers zeer geschikt. Ze zorgen er ook voor dat de tekst op de verpakking leesbaar blijft, ook al is deze geplakt. Aan de andere kant zijn er witte blanco etiketten beschikbaar om aanvullende informatie te geven.

Tamper Evident-etiketteerder sluit verpakkingen automatisch af

tamper evident etikettendispenserEen etiketteermachine kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande productielijnen. Onze ruimtebesparende, efficiënte en robuuste Tamper Evident etikettendispenser zijn gemaakt om sealstickers op de meest handige manier aan te brengen. Het systeem wikkelt gemakkelijk etiketten rond de hoekrand van de verpakking zoals bijvoorbeeld: vouwende dozen.

Zelfs als u niet op zoek bent naar een anti-namaakoplossing, is het misschien nog steeds de perfecte oplossing voor u: sommige van onze klanten gebruiken eenvoudig de Tamper Evident-etiketteersystemen om hun verpakking automatisch af te sluiten voor veilig transport.

Wilt u meer weten? Contact opnemen voor persoonlijk, individueel en gratis advies!