The labeling machine Legi-Air 4050

Verwijdering van Bisfenol A in thermisch papier

Bisfenol A (BPA) is chemische en hormoon verstorende stof die aanwezig is in kunststoffen en in het bijzonder kunststoffen waar levensmiddelen in klaar gemaakt of bewaard worden (waterkoker, koffiezetapparaat, fles, rekfolie…) maar ook in thermisch papier.

Het risico bestaat dat BPA schadelijke gevolgen heeft voor de gezondheid, zelfs bij zeer lage doses. Er bestaat een sterk vermoeden dat bisfenol A betrokken is bij verschillende vormen van kanker, diabetes en obesitas, zelfs bij ernstige endocriene verstoringen van de hormoonhuishouding bij baby’s. De gevaarlijkheid van bisfenol A hangt echter af van hoe vaak we ermee in contact komen. Uit voorzorg heeft de EU besloten het gebruik van bisfenol A te beperken.

De nieuwe EU-verordening 2016/2235

De nieuwe Verordening (EU) nr. 2016/2235 van de Europese Unie zal in januari 2020 in werking treden.

Bisfenol A kan dus niet meer worden gebruikt bij de productie van thermisch papier. Alle betrokken partijen in de distributieketen die thermisch papier produceren of gebruiken, moeten in 2020 zonder bisfenol A zijn.

Weber Marking Systems België zal vanaf juli 2019 bisfenol A-vrij thermisch papier leveren, dat zich zeer bewust is van volksgezondheidskwesties. Etiketten die met dit soort papier zijn gemaakt, zijn onder andere bedoeld voor etikettenprinters en etiketteermachines die door Weber Marking Systems worden gedistribueerd. We kunnen dus vandaag voldoen aan de eisen van de volgende EU-verordening.

Weber Marking Systems biedt haar klanten ook de mogelijkheid om verder te gaan dan de nieuwe regelgeving van 2016/2235 door thermische etiketten zonder bisfenol (BP) en fenol te produceren voor klanten die dat wensen. Een breed scala aan producten stelt Weber Marking Systems in staat om te voldoen aan de behoeften van directe gebruikers van thermisch papier, zoals logistieke bedrijven, supermarkten, de voedingsindustrie en de detailhandel.

Volksgezondheidskwesties zijn regelmatig in het nieuws. Dankzij de sterke partnerships met zijn leveranciers van thermisch papier anticipeert Weber Marking Systems op de vereisten van de volgende Europese regelgeving en biedt het de marktspelers, de gebruikers van thermisch papier, de mogelijkheid om onmiddellijk in te grijpen.

Neem nu contact met ons op voor een gratis adviesgesprek met een expert