Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Ontwikkeling en fabricage
"Made in Germany"
Professionele oplossingen
voor de industrie

Legi-Air 6000

Sportieve prestaties: tot 2400 etiketten per uur

De nieuwe krachtige etiketteermachine Legi-Air 6000 etiketteert dozen van verschillende hoogtes tijdens de productierun. Het systeem is betrouwbaar, snel en nauwkeurig. Met etiketten van DIN A6 formaat en met 500 mm hoogteverschil tussen de producten haalt het systeem 2400 cycli per uur.

Nadat een sensor eerst de hoogte van het volgende, te etiketteren product heeft bepaald, beweegt de applicator bliksemsnel naar de juiste positie. Daardoor is de positioneringstijd tijdens het etiketteerproces korter; tegelijkertijd etiketteert het print- en aanbrengsysteem met een grotere positioneringsnauwkeurigheid en tot 50 procent sneller dan een etiketteersysteem met pneumatisch aangedreven cilinder. Dit wordt ondersteund door een consequent doorgevoerd licht ontwerp, met gebruik van carbon bij de bewegende delen. De applicator is circa 80 procent lichter dan gebruikelijke types.


✔ Etiketteert tot wel 50% sneller dankzij de servo-elektrische applicatoraandrijving.
✔ Tot 80% lichtere applicator dankzij de lichtgewicht constructie.
✔ Met grote rollen vraagt het verwisselen minder werk.
✔ Kan gemakkelijk in de productieomgeving worden geïntegreerd.
✔ Modulaire constructie.

Contact opnemen

Krachtige lichtgewicht bespaart energie

Uithoudingsvermogen, snelheid en precisie zijn niet alleen in de sport belangrijke eigenschappen, maar spelen ook in de industrie en de handel vaak een grote rol. Zo moeten dozen die verzonden moeten worden, snel en betrouwbaar van etiketten worden voorzien. Het nieuwe High performance etiketten print- en aanbrengsysteem Legi-Air 6000 etiketteert buitengewoon snel en nauwkeurig, dozen van verschillende hoogtes tijdens de productierun: bij DIN A 6 formaat van de etiketten en bij 500 mm hoogteverschil tussen de producten, haalt het systeem, dankzij een applicator die door een servomotor wordt aangedreven, tot 2250 cycli per uur.

Nog een voordeel: omdat de applicator zonder perslucht werkt en alleen door een servomotor wordt aangedreven, worden er kosten bespaard. Er wordt alleen perslucht gebruikt voor het aanbrengen van de etiketten (Tamp-Blow systeem).

Betrouwbaar, gemakkelijk te onderhouden en flexibel

Het systeem wordt bestuurd door een microprocessor waardoor kosten en ruimte worden bespaard. Een aparte schakelkast is niet nodig, zodat het compacte apparaat uitstekend in verschillende productie-omgevingen kan worden geïntegreerd.

Ook ligt de productiviteit hoger en duurt het onderhoud korter. In de Legi-Air 6000 kunnen grote rollen etiketten tot een diameter van 350 mm worden gebruikt – en dat is een ergonomisch aanvaardbare afmeting van de rollen met een voorraad van 600 meter aan etiketten! Met als resultaat: een langere beschikbaarheid van het systeem tot het verwisselen van de rol.

De in het print- en aanbrengsysteem gebruikte, industriële printmodules, voldoen aan de laatste stand van de techniek. Voor service- en onderhoudswerkzaamheden zijn de belangrijkste onderdelen, vanwege de speciale constructie, gemakkelijk toegankelijk. Al met al, onderscheidt de Legi-Air 6000 zich door een uitstekende operationele beschikbaarheid. Het modulaire ontwerp maakt heel veel individuele aanpassingen mogelijk. Interventie van een servicetechnicus is daarom maar zelden noodzakelijk. Bovendien wordt de applicator in geval van een storing in de servicestand gezet boven de printkop. Etiketten en folie zijn daardoor gemakkelijk te vervangen en ook de printkop is zodoende makkelijk schoon te maken.

Overzicht Legi-Air 6000

  • High performance etiketten print- en aanbrengsysteem: buitengewoon snel en nauwkeurig etiketteren van dozen van verschillende hoogte tijdens de productierun
  • Tot 2250 cycli per uur (bij DIN A6 formaat van de etiketten en bij 500 mm hoogteverschil tussen de producten)
  • Applicator die door een servomotor wordt aangedreven, betekent lagere
  • Tot 50 procent sneller dan een print- en aanbrengsysteem met pneumatisch aangedreven cilinder
  • Consequent doorgevoerd licht ontwerp
  • Carbon bij de bewegende delen
  • Hogere productiviteit, kortere onderhoudsduur
  • 600 meter voorraad aan etiketten
  • Modulair ontwerp: kan individueel worden aangepast aan de betreffende eisen

Contact

Contact us

+32 16 38 79 50

Contact

Weber Marking Systems SA

Interleuvenlaan Nr. 23, Bus 2

3001 Leuven-Heverlee