Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Ontwikkeling en fabricage
"Made in Germany"
Professionele oplossingen
voor de industrie

'Rugzakidee' inspiratie voor etiketteermachine met inkjet printer

Zo markeert drukwerkleverancier Prinovis regionale tijdschriften voor feilloze bezorging

Prinovis is een van de grootste leveranciers van drukwerk in Europa. Elk jaar bedrukt dit Duitse bedrijf met 500 medewerkers bijna 30.000 km² papier en produceert meer dan 700 miljoen drukwerken. Prinovis drukt onder andere de magazines van grote dagbladuitgevers en voegt daar bijlagen en monsters aan toe die per regio verschillen. De uitgevers moeten erop kunnen rekenen dat de tijdschriften keurig in hun doelgebieden worden afgeleverd - een logistieke topprestatie. Met behulp van een etikettendispenser wordt ervoor gezorgd dat al het drukwerk correct wordt gelabeld zodat er geen verwisseling plaats kan vinden. Het is een apparaat van het type Alpha Compact, met daarop bevestigd – als een ‘rugzakje’ - een inkjet printer uit de Markoprint serie van Weber Marking Systems.

Bekijk de video:

Download het rapport (engels)

Eén letter per verkoopregio

Voor de verzending worden pakketten met gemiddeld 50 stuks drukwerk samengesteld en in krimpfolie verpakt. Voordat de verschillende pakketten op de pallets worden gestapeld, moeten ze nauwkeurig worden gemarkeerd met de éénletterige afkorting voor de betreffende regio van bestemming. Hiervoor worden de letters op kleine witte etiketten gedrukt die vervolgens op de pakketten worden geplakt. “Voor deze taak wilden we geen op stroom aangesloten etiketteerdispenser met alles erop en eraan” aldus Christoph Rogalla, hoofd verwerking en logistiek bij Prinovis. Als je individuele etiketten wilt bedrukken, heb je daarvoor normaal gesproken een etiketteerdispenser met een geïntegreerde printmodule nodig. “Voor het afdrukken van een enkele letter was dat wat te gortig” legt Christoph Rogalla uit. Daarom raadden de experts van markeringsspecialist Weber Marking Systems een etikettendispenser aan met een klein printertje erop bevestigd - als een soort 'rugzakje'. “Dit idee overtuigde ons meteen” herinnert Christophe Rogalla zich.

'Rugzak-printer' vast onderdeel van verpakkingslijnen

Op de dispensertong van de Alpha Compact etiketteendispenser zitten de kleine printkopjes van de inkjet printer Markoprint XJET. Net voordat de dispensers de labels van 20 x 40 millimeter van bovenaf op de stapel tijdschriften aanbrengen, bedrukken de inkjet printers de etiketten met de juiste letters. Normaal gesproken worden de printers van Markoprint via een pc bestuurd. Christoph Rogalla wilde echter een eigen besturingsapparaat dat niet op het stroomnetwerk aangesloten hoeft te zijn en waarbij veranderingen in de afdrukgegevens direct op het apparaat kunnen worden ingevoerd. De afdrukinformatie verandert namelijk meerdere keren per dag. De specialisten van Weber Marking System voorzagen het printertje dus van een eigen invoerscherm. Hiermee kunnen de druk- en opmaakgegevens vastgelegd worden. Wanneer er een nieuwe lading wordt klaargemaakt voor verzending hoeft de bediener dus alleen maar de nieuwe letters in het oledscherm met draaiknop in te voeren en het werk kan weer verdergaan. Gemakkelijk te begrijpen pictogrammen leiden de gebruiker door het bedieningsmenu.


Bent u op zoek naar een soortgelijke oplossing voor uw bedrijf? Met Weber Marking Systems heeft u de juiste partner aan uw zijde!

Contact opnemen

Graag bieden wij u persoonlijk, individueel en gratis advies.
*Verplichte velden

Contact

Contact us

+32 16 38 79 50

Contact

Weber Marking Systems SA

Interleuvenlaan Nr. 23, Bus 2

3001 Leuven-Heverlee