Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Ontwikkeling en fabricage
"Made in Germany"
Professionele oplossingen
voor de industrie

RFID Systemen

coderen, printen en aanbrengen van RFID Tags

Een microchip in een etiket, de toekomst voor effectiviteit en foutreductie.

Contact

Met Radio Frequency Identification (RFID) worden producten in de productie en logistiek automatisch geïdentificeerd. Geen manuele inventarisaties meer, maar alles op de lopende band door een scantunnel. De voorraad is direct inzichtelijk door de RFID-tag heeft met informatie. 

Dat is toekomst etiketteren: efficiënt en kostenbesparend. Ook voegt het waarde en kwaliteit toe aan de productie en logistieke processen. Weber produceert RFID Systemen die RFID-etiketten maken, printen en automatisch aanbrengen.

De labels bevatten een RFID-transponder. Dat is een microchip met antenne, waarop gegevens worden opgeslagen, gewijzigd en verwijderd. Met een RFID-lezer kan de label worden uitgelezen en gecodeerd.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij adviseren graag.

RFID Lezer

  • Barcodes lezen
  • EPC-codes maken en schrijven
  • Smart labels controleren
  • Bad Tag Reject (handmatig)

RFID Printer

  • Barcodes lezen
  • EPC-codes maken, schrijven en printen
  • Smart labels controleren
  • Bad Tag Reject (handmatig)

RFID Etiketteerder

  • Barcodes lezen
  • EPC-codes maken, schrijven en printen
  • Smart labels controleren
  • Bad Tag Reject (automatisch)

   Snelle en contactloze identificatie

   Bulkdetectie zonder visueel contact

   RFID-tags printen, coderen en labelen

  Voor zware omgevingen geschikt

   Herschrijfbare en herbruikbare chips

   Extra sensoren voor meer inzichten


Wat is RFID

RFID staat voor Radiofrequentie-identificatie (Rradio-Frequency IDentification). Dat is draadloze identificatie met behulp van elektromagnetische golven. De technologie wordt in zender-ontvangersystemen gebruikt, waarmee objecten en levende wezens automatisch en contactloos geïdentificeerd en gelokaliseerd kunnen worden. RFID systemen worden in verschillende sectoren gebruikt, zoals logistiek en productie.


Hoe werkt RFID

Elk RFID systeem bestaat uit een elektronische datadrager, RFID transponder, en een RFID Lezer. Beide componenten hebben een antenne, waarmee data wordt uitgewisseld. De radiogolven doen dienst als transportsysteem. Het gaat hierbij om magnetische of elektrische golven.

De RFID Lezer creëert een elektromagnetisch wisselveld. Als de transponder zich in het bereik van de ontvanger bevindt, dan komt er wederzijds communicatie tot stand. De RFID Lezer kan dan de gegevens op de chip schrijven of beschikbare informatie uitlezen.


Wat zijn de voordelen van RFID

  • Ongevoelig
    Extreme omgevingsomstandigheden, zoals grote temperatuurschommelingen, hitte, kou of vocht zijn geen probleem voor RFID Tags. Ook producten die later onderworpen worden aan speciale nabehandelingen of reinigingsprocessen kunnen op betrouwbare wijze met RFID geïdentificeerd worden.
     
  • Nagenoeg foutloos
    RFID labels halen een eerste leessnelheid van tot 100%. RFID systemen bieden extra zekerheid: ze kunnen foute tags herkennen en deze uitsluiten.
     
  • Herbruikbaar
    In tegenstelling tot geprinte barcodes kunnen de gegevens op een RFID Chip nadien gewijzigd of aangevuld worden.
     
  • Onzichtbaar
    De minuscule RFID Transponders kunnen onopvallend in etiketten worden geïntegreerd.
  • Contactloos proces
    De data wordt via radioantennes van de transponder naar de lezer en naar de printer overgebracht. Daarbij is geen visueel of fysiek contact nodig. De radiosignalen kunnen door verschillende materialen dringen. Dat leidt tot een snellere detectie van de goederen en heeft ook als voordeel dat ontoegankelijke delen makkelijker bereikbaar zijn.
     
  • Bulkdetectie
    RFID Lezers kunnen meerdere RFID Tags tegelijk uitlezen. Er is één scanproces nodig om alle producten van een pallet of transportcontainer te detecteren.
     
  • Snelle data-uitwisseling
    De draadloze overdracht van de data tussen zender en ontvanger verloopt zonder vertragingen.
     
  • Veilig dankzij versleuteling
    Zelfs bij platte tekst kan de data versleuteld worden overgedragen, hierdoor is een toegangscontrole mogelijk.

Waar wordt RFID gebruikt

De toepassingsmogelijkheden van RFID zijn zeer uitgebreid. De RFID technologie is voornamelijk geschikt voor het automatisch identificeren, herkennen, registreren, opslaan en controleren van afzonderlijke eenheden of transportcontainers. Hier wordt RFID toegpast:

Productieplanning

Bij een productieproces wordt het bouwstadium van een product gedocumenteerd op de RFID Tag. Op basis daarvan worden procesparameters ingesteld, zoals in de auto-industrie.
 

Traceerbaarheid

Op een RFID Tag wordt productie en herkomst data opgeslagen, zodat altijd en continu getraceerd kan worden.
 

Voorraadbeheer

Onder andere bibliotheken maken gebruik van radiotags om de correcte lening- en retourdatum van materialen aan een terminal met zelfscansystemen te controleren.
 

Opslagbeheer

Met RFID worden pallets bij ontvangst van de goederen automatisch gedetecteerd, ingeboekt in het goederenbeheerssysteem en naar het juiste schap getransporteerd.
 

Productbeveiliging

Bij hoogwaardige merkproducten worden RFID Transponders gebruikt om bij een echtheidscontrole originele van valse te onderscheiden.
 

Toegangscontrole en tijdsbepaling

Bedrijven gebruiken RFID Chips voor automatische toegangscontrole in toegangszones en het bepalen van de werktijd van werknemers.

Contact opnemen

Graag bieden wij u persoonlijk, individueel en gratis advies.
*Verplichte velden

Contact

Contact us

+32 (0)11 49 42 28

Contact

Weber Marking Systems SA

Montenakenstraat 16A

3890 Gingelom