Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Ontwikkeling en fabricage
"Made in Germany"
Professionele oplossingen
voor de industrie

Barcodescanner

Een barcodescanner wordt gebruikt voor het lezen van "versleutelde" informatie.

Een barcodescanner wordt is vaak een draagbaar apparaat (met of zonder draad), waarmee barcodes (ook wel streepjescode genoemd), kunnen worden gelezen.  Deze scanners worden veelvuldig toegepast in de logistiek, de detail- en groothandel, maar ook bij warehousemanagement systemen wordt vaak gebruik gemaakt van barcodescanners.

Het idee achter de barcode, of streepjescode zoals we deze in Nederland kennen, komt al van een oud concept. In 1949 dienden 2 Amerikanen een patent in voor een code die leek op concentrische cirkels rondom een bullseye. Het idee er achter was om producten te kunnen identificeren door deze code aan te brengen op de producten. Op 3 april 1974 kozen de leiders van de Amerikaanse levensmiddelenindustrie voor de bar code scanner als standaard identificatie voor hun producten. Dit idee is verder uitgewikkeld tot wat we tegenwoordig in Nederland kennen als de streepjescode. De streepjescodes zijn in de supermarkt en in andere productschappen bijna op elk product wel te vinden. Tegenwoordig wordt de barcode gescand in 150 landen.

Om de goederenstroom binnen een bedrijf, maar natuurlijk ook voor de internationale handel in kaart te brengen, is dit systeem al over de hele wereld geïmplementeerd. Voor zowel consumenten als bedrijven is de barcode scanner de de meest betrouwbare manier van werken, maar ook het meest eenvoudige. Waar het begonnen is als eenvoudige code die vervolgens door ontwikkeld is naar de alledaagse streepjescode, zijn er tegenwoordig al modernere technieken voor het identificeren van producten. Deze nieuwe techologie van een scanner barcode staat internationaal bekend als RFID: Radio Frequency Identification.

Contact opnemen

Contact

Contact us

+32 16 38 79 50

Contact

Weber Marking Systems SA

Interleuvenlaan Nr. 23, Bus 2

3001 Leuven-Heverlee