Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Ontwikkeling en fabricage
"Made in Germany"
Professionele oplossingen
voor de industrie

Verordening voor bouwproducten (EU) 305/2011

Dit wordt ook wel CPR (Construction Products Regulation) genoemd, waardoor het vanaf 1 juli 2013 voor fabrikanten verplicht is de CE-markering toe te passen op alle, in de richtlijn beschreven.

Of u uw producten nu handmatig wilt etiketteren of op zoek bent naar een volledig geautomatiseerde oplossing met de etikettenprinters en etiketteermachines van Weber Marking Systems kunt u, zoals voorgeschreven, aan de eisen van de nieuwe verordening voldoen.

Welke gevolgen heeft deze verordening voor de markering ?

  • De verordening voor bouwproducten (EU) 305/2011 vervangt vanaf 1 juli 2013 de voormalige EG-richtlijn Bouwproducten 89/106/EWG en daarmee worden de regels voor de CE-markering ook aangepast.
  • Eén van de belangrijkste wijzigingen: vanaf nu is een “Prestatieverklaring”, ook wel “Declaration of Performance” genoemd, de basis voor een CE-markering. Een link naar de informatie behorende bij deze “Prestatieverklaring”, kan bijvoorbeeld in de vorm van een QR-code. De informatie, die verband houdt met de prestatieverklaring, kan binnen de overige Europese markt samen met de CE-markering, bijvoorbeeld in de vorm van een QR-code worden aangebracht op het product. In Duitsland kan dat echter niet. Hier moet de informatie rechtstreeks op het product zijn aangebracht.
  • De CE-markering moet goed zichtbaar en permanent op het product worden aangebracht. Eventueel mag het ook met behulp van een etiket op het betreffende product worden aangebracht.

Contact opnemen

Contact

Contact us

+32 16 38 79 50

Contact

Weber Marking Systems SA

Interleuvenlaan Nr. 23, Bus 2

3001 Leuven-Heverlee