Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Ontwikkeling en fabricage
"Made in Germany"
Professionele oplossingen
voor de industrie

RFID-chip / RFID-transponder

Een RFID-systeem bestaat uit een RFID-chip en een apparaat waarmee de identificatiecode van de transponder kan worden uitgelezen. Gewoonlijk genereert het RFID-leesapparaat een elektromagnetisch hoogfrequent veld met een  geringe reikwijdte, bij voorkeur met behulp van inductiespoelen. Daarmee worden niet alleen gegevens overgedragen, maar wordt de transponder ook van energie voorzien. Alleen wanneer ook grotere reikwijdtes moeten worden behaald en de kosten voor de RFID-chips niet doorslaggevend zijn, worden transponders die over een eigen energievoorziening beschikken, ingezet. Meestal wordt gebruik gemaakt van de frequentie 13,56 MHz.

Een RFID-chip kan zo klein als een rijstkorrel zijn. De voordelen van deze techniek zijn de kleine afmetingen, onopvallende uitleesmogelijkheden en de lage prijs van de transponders (gedeeltelijk binnen de marge van een cent). Deze nieuwe technologie vervangt steeds meer de barcode die vandaag de dag nog steeds wijdverbreid wordt gebruikt.

RFID-chips in de productetikettering

Op het gebied van identificatie en tracering van producten en pallets creëert een in het label geïntegreerde RFID-chip de voorwaarden voor de draadloze en onzichtbare detectie van goederen en transportdragers. Ook kunnen meerdere RFID-chips tegelijk of kort na elkaar worden uitgelezen, waarmee de registratieduur aanzienlijk afneemt.

Foutieve RFID -etiketten automatisch sorteren.

De RFID-etikettenaanbrenger van Weber Marking Systems kan de geprogrammeerde RFID-chip voor het aanbrengen testen en via de Bad-Tag-Reject-eenheid RFID-etiketten met mogelijke gebreken automatisch uitsorteren. Hiermee neemt de betrouwbaarheid van de logistiek toe en worden uitvalkosten gereduceerd.

Contact opnemen

Graag bieden wij u persoonlijk, individueel en gratis advies.
*Verplichte velden

Contact

Contact us

+32 16 38 79 50

Contact

Weber Marking Systems SA

Interleuvenlaan Nr. 23, Bus 2

3001 Leuven-Heverlee