beveiligd afdrukken met GMP-gecertificeerde inkt voor Markoprint inkjetprinters op een voedselverpakking

Beveiligd afdrukken in de voedings- en farmaceutische industrie

Beveiligd afdrukken met GMP-gecertificeerde inkt en IP65-printkoppen

Na diverse uitgebreide tests is de Markoprint 2580 inkt voor inkjet printers van Weber Marking Systems met succes gecertificeerd voor Good Manufacturing Practice (GMP). De inkt voldoet aan de volgende EU- en VS-vereisten en industrierichtlijnen:

  • EU-verordening 1935/32004
  • EU-verordening 2032/2006
  • EU-verordening nr. 10/2011
  • Zwitserse verordening 817.023.21 en Nestlé-richtlijn 2016
  • Amerikaanse FDA 21 CFR par. 170-199

De certificering opent nieuwe toepassingen in zowel de voedings- als de farmaceutische industrie en zorgt voor beveiligd afdrukken.

GMP-certificaat bevestigt voedselveiligheid

De solvent-gebaseerde Markoprint 2580 inkt is geschikt voor het printen van teksten, barcodes en data matrix codes op vele uitdagende materialen zoals flexibele plastic verpakkingen. De codes worden veelal toegepast in voedsel of farmaceutische producten. Voedselfabrikanten en farmaceutische bedrijven kunnen er zeker van zijn, dat geen chemische stoffen de binnenproducten zullen besmetten en dat er geen migratie uit de verpakking zal plaatsvinden. Direct contact met voedsel of medicijnen is volledig ongevaarlijk wanneer de inkt van tevoren volledig is gedroogd. Dit is met name interessant voor producten zoals bijvoorbeeld saladedressing verpakkingszakken die zijn toegvoegd bij verpakte salades waarop de houdbaarheidsdatum is afgedrukt.

GMP-zertifizierte Tinte für Markoprint Inkjet-Drucker

IP65-bescherming voor schone afdrukken ondanks stof en water in productieomgevingen

De inkt vormt een perfecte aanvulling op onze IP65-geclassificeerde printers, die speciaal zijn ontworpen voor veeleisende industrieën. Ze zijn bij uitstek geschikt voor het gebruik in ruwe productieomgevingen met stoffige, vochtige of natte oppervlakken:

Inkjet printer Markoprint integra One ip:

Markoprint integra One IP mit WLANDe Markoprint Integra One IP inkjet printer met zijn compacte ontwerp, werd speciaal ontwikkeld voor systeemintegrators. Instellingen of variabele velden kunnen rechtstreeks op het geïntegreerde display van het apparaat worden bewerkt. Een uitstekende printresolutie van maximaal 900 dpi is mogelijk. Afhankelijk van de configuratie kan een afdruksnelheid van maximaal 180 meter per minuut worden bereikt! Er zijn diverse connector-opties beschikbaar voor alarmlichten en USB- en RS232-interfaces. De Integra One is tenslotte ook geschikt voor Wi-Fi (optioneel).

Printkop Markoprint integra Ultimate:

Inkjet printer printkop Markoprint Ultimate HPVoor briljante afdrukken tot 25 mm hoog biedt Weber Marking Systems de Markoprint integra Ultimate printkop. De kop kan worden gecombineerd met de verschillende Markoprint-regeleenheden. De gepatenteerde printkop sluit automatisch bij uitvaltijd en reinigt de nozzleplaat telkens wanneer deze opent en sluit. Het voordeel hiervan is, dat hij na een pauze direct klaar is voor gebruik. In gesloten of moeilijk bereikbare systemen kunnen de cartridges dus zelfs tijdens langere productiestops in de printkop blijven en hoeven ze niet te worden verwijderd. Ook zijn de openingstijden veel groter: met de Markoprint 2580 inkt. De Markoprint integra Ultimate kan langer dan 72 uur “open” blijven in plaats van slechts 15 minuten! Overigens is integra Ultimate ook geschikt voor UV-inkten. Hiermee kunt u op vrijwel elk plat oppervlak afdrukken.

Zijn deze oplossingen interessant voor u? Neem direct contact met ons op voor een persoonlijk en geheel vrijblijvend advies.