Levertijd op labels

10 dagen levertijd op labels

Dat was het één jaar geleden… Waar is die levertijd op labels gebleven? En gaan we ooit nog terug naar 10 dagen levertijd? We nemen je mee in de wereld van labels, etiketten of stickers, net hoe je ze noemen wil.

Tegenwoordig is ons nieuws van de dag: Hoogste inflatie ooit! Energieprijzen verhoogd! Gasprijs schiet door het dak! Waterstanden zijn lager dan laag! Komt Corona terug? Wat betekent dat voor de label wereld? En hoe zorg je ervoor dat je niet misgrijpt anno 2022?

label levertijden online
Ook privé heb je last van onze levertijden, alleen weet je dat waarschijnlijk niet.

Weber identificeert producten op hun reis van A naar B. Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar wat wij doen raakt jou. Elk pakketje dat je online bestelt, paprika’s die je in de supermarkt koopt of medicijnen slikt. Alles werkt met productidentificatie. En dat is nu duurder en langer onderweg.

De impact van inflatie

In onze industrie verkopen onze klanten producten, producten die op reis zijn naar jou. Ze worden gemaakt in fabrieken, verbouwd en ongelooflijk veel getransporteerd. Zonder identificatie kunnen én mogen producten niet op reis. Immers vertelt een etiket aan jou wat er in zit, weet de transporteur via een verzendlabel wat er op de pallet staat en de pakketbezorger dat het pakket voor jou is.

Label fabriekLabels, etiketten en stickers en …

Voor al die informatie heb je labelmateriaal nodig. Dat bestaat uit papier, kunststof en lijm. En dat is nu net het probleem: grondstoffen! Die zijn niet meer aan te slepen en worden minder of vertraagd geleverd bij de fabrieken. Ondertussen heeft elk bedrijf te maken met stijgende energieprijzen, personeelstekorten, duurder logistiek en extreem lange levertijden. Daardoor is het produceren van labels ronduit duur. Soms zelfs zo duur dat er fabrieken zijn die hun deuren sluiten.

 

Levertijd op labels palletDe prijzen van vandaag zijn niet meer de prijzen van morgen.

Net als ieder bedrijf willen we niet bij onze klanten aankomen met de zoveelste prijsverhoging. Helaas kunnen we niet anders, daarin zijn we niet de enige en zeker niet de laatste. Als we papier bestellen voor onze labels wordt het gerust maanden later geleverd tegen de prijzen van maanden later. Prijzen die de fabrikant zelf niet weet, laat staan wij!

Is dit mogelijk anno 2022?

Het is realiteit! Inmiddels weten we dat het probleem zich voorlopig niet is oplost. Wanneer dan wel? Ook wij hebben geen idee. Het enige wat we kunnen doen, is je op de hoogte houden van de situatie en elkaar eerlijk in de ogen blijven kijken.

LPN Labels fabriekGrijp niet mis. Bestel op tijd!

Dagelijks krijgen we telefoontjes van bestaande en nieuwe klanten dat hun label voorraad leeg is. Op tijd leveren onder bovenstaande omstandigheden is dan ook onmogelijk. We weten dat het moeilijk is, maar kijk 6 maanden vooruit. Dan krijg je geen problemen en stel je je eigen klanten niet teleur!

Van 10 dagen levertijd op labels naar 6 maanden vooruitplannen.

Wie vertelt dat nou aan haar klanten? Wij, want wij bestaan omdat de wereld behoeft heeft aan doeltreffende identificatie van producten! En zonder die identificatie gaat er geen product de deur uit.

Vragen over labels? Neem contact op met ons labelteam Cindy & Nancy. Zij helpen je graag verder.

MAIL LABELTEAM