etiketteermachine flessen

Etiketteermachine flessen voor Multicare

De vraag van Multicare op de beurs was: “Door groei in vraag en de variatie van etiketten is innovatie in ons etiketteerproces nodig. Hebben jullie hier een oplossing voor?”. Uiteindelijk is het een etiketteermachine flessen geworden.

 

Per bestelling een labelRondom etiketteren

Multicare maakt hoogwaardige medische hulpmiddelen die helpen bij huidaandoeningen. Ze leveren aan landen in Europa verschillende oplagen van klein tot groot.

Dat betekent dat er verschillende labels gemaakt moeten worden voor hetzelfde product, want elke land heeft hun eigen taal en labelvoorschriften. Daarbij is voor kleinere oplages lastig om labels voor te laten bedrukken.

 

Oplossing: etiketteermachine flessen

Door het proces goed in kaar te brengen en de voorwaarden mee te nemen:

    1. Etiketten moeten mooi recht zitten
    2. Kwaliteit van etiketten moet uitstekend zijn, dus geen vervaging en de kleuren moeten mooi blijven
    3. Minder voorraadetiketten

Daarom hebben we gekozen voor een full colour etikettenprinter die gekoppeld is aan een flessenetiketteermachine. 

Het automatisch rondom etiketteren van de fles zorgt voor een strak en recht etiket op de fles. De fles wordt op 1 manier in de etiketteermachine geplaatst waardoor het etiket nauwkeurig geplakt wordt.

etiketteermachine flessenDe Epson full colour etikettenprinter print een uitstekende kwaliteit etiketten waardoor het etiket niet scheurt of loslaat. En na lang gebruik van de flesjes zijn de etiketten nog steeds mooi qua kleur en vervagen ze niet, daardoor is de herkenbaarheid en kwaliteit van Multicare en het product nog zichtbaar.

Ook zorgt de Epson etikettenprinter er voor dat ze niet met meer etiketten zitten dan ze nodig hebben. Want voor elk te labelen product wordt één label geprint. Er is geen voorraad etiketten meer nodig, dus dat scheelt in de kosten.

Naast geen voorraad zijn er ook nog 5 redenen waarom je zelf etiketten zou moeten afdrukken:

    1. lagere kosten
    2. betere beschikbaarheid van etiketten
    3. flexibel voor veranderingen
    4. eigen ontwerp maken
    5. flexibiliteit bij veranderende etiketteringsvereisten

 

Conclusie

etiketteermachine flessenEr hoeven géén voorbedrukte etiketten meer besteld te worden, want Multicare kan nu zelf de etiketten ontwerpen en uitprinten. Daarna wordt het etiket half automatisch aangebracht worden op de flesjes.

Doordat de oplages niet zo hoog zijn, heeft Multicare gekozen voor een half geautomatiseerde etikettering. Bij groei is het mogelijk om het etiketteerproces met een helemaal te automatiseren.

 

Benieuwd hoe je Full colour etiketteert op flesjes? Bekijk de video

Wir würden Ihnen an dieser Stelle gerne einen zusätzlichen Inhalt anzeigen (z. B. YouTube-Video). Dafür benötigen wir jedoch Ihre Erlaubnis, Cookies zu setzen:

Wat zit er in de etiketteermachine flessen?

Het is een full colour print & apply systeem (Geset 141P) van Weber Labeling & Coding met de Epson C7500.

Op zoek naar meer inspiratie?

CONTACT WEBER