open over afval

Open Over Afval belofte

Goede voornemens zijn van alle tijden en voor iedereen. Dus zo ook voor ons. Daarom heeft onze directeur Peter Bogers op 28 december de Open Over Afval belofte getekend!

Sinds jaar en dag vindt Weber het belangrijk om zich in te zetten voor het recyclen van afval. Daarmee hebben wij een keer de duurzaamste prijs van Flevoland gewonnen. Wij zijn namelijk voor duurzaam en verantwoord ondernemen, aldus Peter Bogers.

 

Open Over Afval belofte

Nederlandse en Belgische afvalverwerkers verwerken ieder jaar miljoenen tonnen afval. Deels is dat te recyclen, maar een groot deel ook niet. Jaarlijks wordt er in Nederland en België zo’n 9,7 miljoen ton afval verbrand. En dat terwijl we leven in een tijd waarin ‘zero waste’ en recyclen hot topics zijn in de afvalwereld. 

Onder de naam Ortessa zijn vijf ondernemende afvalbedrijven (Van Kaathoven, Valor, Veyzle, Lammertyn en Rondo) gestart met de missie: wij willen open zijn over afval! Met die gedachte hebben zij de Open Over Afval belofte gemaakt die bedrijven kunnen ondertekenen.

 

Getekend door Weber Labeling & Coding

Door de belofte te tekenen gaan wij de volgende uitdagingen aan:

  1. Open zijn over uitdagingen omtrent afval én hebben we geen geheimen
  2. Voeren we open afvalgesprekken en vragen we hulp bij lastige afvalvraagstukken
  3. Delen we ideeën, tips & tricks voor een duurzamer afvalbeleid met andere organisaties
  4. Betrekken we het Weber team bij Open zijn Over Afval.

open_over_afval

Wat doen wij aan duurzaamheid

Laten wij daarom beginnen met transparantie over onze afval stroom. Al ons etiketten materiaal is hoogcalorisch afval, dat is energierijk afval met een hoge verbrandingswaarde en is niet-recyclebaar afval. Wij verzamelen het zelfklevend afval in een perscontainer, waardoor het apart afgevoerd wordt en gebruikt wordt voor verbranding in bijvoorbeeld betoncentrales. Zo heeft het ons hoogcalorisch afval nog wel een functie.

Tijdens de etikettenproductie wordt het schutblad gescheiden van het etiketmateriaal. Daardoor wordt het apart ingezameld om het te recyclen naar papier. Daarnaast hebben wij veel te maken met karton. Ook dit wordt apart ingezameld en gebruikt voor recycling.

Zo houden wij alleen een kleine container over voor het restafval, wat weer beter is voor het milieu en goed is voor duurzaam en verantwoord ondernemen.

 

Wat doe jij aan duurzaam ondernemen?

Ga met ons het gesprek aan! Wie weet hebben we nog tips die je kan uitvoeren tijdens het etiketteer en codeerproces, zodat we samen duurzaam en verantwoord kunnen ondernemen.

CONTACT