oplettende_etiketten

Oplettende etiketten voor veilige goederen

Het (k)leven van een etiket lijkt eenvoudig. Een etiket kleeft vanzelfsprekend aan een verpakking of product en dient alleen om informatie weer te geven. Maar oplettende etiketten zijn veel meer dan dat!

Sommige van deze etiketten zijn zeer opmerkelijk en hebben het “in zich”.  Zij worden blootgesteld aan hoge temperatuurschommelingen, schokken of kantelbeschadigingen en zitten nog net zo strak als toen ze geplaatst werden. Dan heb je ook nog waarschuwingsetiketten, die etiketten wijzen op ongewenst vervoer en besparen medewerkers zeeën van het tijd naar het zoeken schuldigen bij klachten over producten.

 

De Temperatuursensor

Het etiket is gekalibreerd op een unieke temperatuurwaarde. Zodra deze opgegeven waarden wordt overschreden of onderschreden, verandert het display-oppervlak binnen milliseconden van kleur.

De kleurverandering is onomkeerbaar. Daardoor is dit etiket is geschikt voor producten die absoluut een constante temperatuur moeten behouden, denk aan levensmiddelen, chemicaliën, geneesmiddelen of verf.

 

De schokindicator

Gevoelige apparatuur of goederen moeten met de grootste oplettende etikettenzorg worden behandeld en vervoerd. Alleen op deze manier, zodat ze onbeschadigd hun bestemming bereiken. De schokindicator wijst er onmiddellijk op als de lading niet op de juiste manier is vervoerd, omdat transportschade onmiddellijk wordt vastgesteld op elk overdrachtspunt.

 

 

De kantelindicator

Indien op een pakket de vermelding THIS SIDE UP is aangebracht, moet deze positie gedurende de gehele toeleveringsketen worden gehandhaafd. Anders bestaat het risico dat bijvoorbeeld vloeistof weglekt of accessoires verschuiven. De hellingshoekindicator detecteert echter de hellingshoek en het etiket verandert van kleur zodra deze wordt overschreden.

 

 

De vochtigheidsindicator

Als een bepaalde vochtigheidsgraad wordt overschreden of niet wordt bereikt, geeft de vochtigheidsindicator in het etiket dit aan door verschillende gradaties van verkleuring of kleuren.

De vochtigheidsindicator is vooral om de dichtheid van de verpakking aan te tonen of de hoeveelheid droogmiddel te controleren en aan te passen.

 

Oplettende Etiketten

Alle bovengenoemde oplettende etiketten hebben verschillende voordelen. Zij helpen de werklast van het medewerkers die klachten behandelen aanzienlijk te verminderen. Op elk laad- en losstation “bewijzen” zij dat de goederen correct zijn vervoerd. Overtredingen worden onmiddellijk opgespoord waardoor lange discussies of rechtszaken over de oorzaak of de veroorzaker niet langer nodig zijn.

Wil je meer weten over intelligente etiketten? Bekijk onze beveiligingsetiketten.

BEVEILIGINGSETIKETTEN