papieren verpakking

Papieren verpakking: Amazon en Zalando gaan ervoor!

Webshops zoals Amazon of Zalando zetten zich in voor duurzaamheid en stappen steeds vaker over op papieren verpakkingen. Zo wil Amazon tegen het einde van het jaar kleinere leveringen in papieren verzendzakken en enveloppen leveren en grotere artikelen alleen nog in dozen van golfkarton. En Zalando wil tegen het einde van het eerste kwartaal van 2022 volledig overgeschakeld zijn op papieren zakken.

Maar heeft dat nog eigenlijk wel gevolgen voor het automatisch etiketteren van nu? Of is de etiketteringstechnologie zo ver dat papieren verpakkingen niet uit maken?

Papieren verpakking etiketteren

papierverpackung
Etiketteersystemen van Weber etiketteren papieren verpakkingen net zo goed als kartonnen verpakkingen. Dat komt doordat het etiketteren contactloos gebeurt. De etiketten worden op de verpakking “geblazen” en daardoor is de papieren zak net zo geschikt voor automatisch etikettering als die van de kartonnen verpakkingen. Dit is al een technologie waar Weber al jaren mee werkt.

Maar ook de Weber etiketteertechnologie ontwikkelt zich en is zelfs nog verder. Met de 3D-etiketteringsportaal Legi Flex 6100 hoeven papieren verpakkingen niet eens worden uitgelijnd.

De Weber Legi Flex heeft een camera die de positie en het volume van de verpakking bepaalt. Hierdoor kan de applicator zich precies aanpassen aan het desbetreffende product en het etiket afblazen op elke aangewezen plek van de verpakking. Bekijk hieronder de video om de Legi Flex in werking te zien.

 

Papieren verpakking etiketteertechnologie

Wir würden Ihnen an dieser Stelle gerne einen zusätzlichen Inhalt anzeigen (z. B. YouTube-Video). Dafür benötigen wir jedoch Ihre Erlaubnis, Cookies zu setzen:

Alternatief voor etiketteren

papierverpackungen

Als alternatief kunnen papieren verpakkingen ook heel goed bedrukt worden. Een Weber Integra PP108 inkjetsysteem print bijvoorbeeld een groot oppervlak en in twee kleuren tegelijk. De haarscherpe afdruk is ook een alternatief voor klassieke etiketteertoepassingen waardoor bijvoorbeeld een barcode of QR code altijd te scannen is na de print.

 

Bekijk hier de video van de Weber Intergra PP108 en ontdek de mogelijkheden.

Wir würden Ihnen an dieser Stelle gerne einen zusätzlichen Inhalt anzeigen (z. B. YouTube-Video). Dafür benötigen wir jedoch Ihre Erlaubnis, Cookies zu setzen:

Voor elke webshop is het een uitdaging om dé juiste etikettering en codering aan te brengen op haar verpakkingen, dat scheelt fouten en levert altijd een kostenbesparing op.

e-commerce logistiek automatiseren

Ontdek etiketteer en codeeroplossingen voor e-commerce logistiek in deze whitepaper of neem contact met ons op.