Rinos Codeer Case Study

Rinos moderniseert met flexibele codeerinstallatie

Rinos codeerinstallatie is er niet zomaar gekomen, maar door omstandigheden van buitenaf en door samen met Weber goed na te denken over de toekomst en ambities. Hoe dat is gelopen vertellen we je hier.

Sinds 1925 produceert Rinos schoonloopmatten. Vandaag de dag zijn zij de enige nog overgebleven producent van kokosmatten in Europe. Gedurende jaren zijn materialen veranderd, technieken verbetert en is er een hoop wet er regelgeving bijgekomen.

Tim de Vries
Tim de Vries

Om aan alle voorwaarden te voldoen moest Rinos haar fabriek moderniseren. Daarvoor hebben ze verschillende codeerinstallaties bekeken. Uit eindelijk hebben ze met accountmanager Tim de Vries (Weber Labeling & Coding) een opmaat gemaakte codeeroplossing bedacht.

Een codeersysteem die zich automatisch aanpast door delen van de installatie aan of uit te zetten!

 

8 Printkoppen in één lijn

Op de schoonloopmatten komt een codering op de backing van de mat. Deze is zwart of heel donker grijs. De afdrukresultaten zijn bestand tegen slijtage, UV-licht en hoge temperaturen. Dat was een van de voorwaarde voor Rinos.

Om backinglijn van 3 meter te overbruggen zijn er 8 Markoprint X1Jet printheads geïntegreerd in één lijn met een controller. Zo heeft Rinos grip op het aantal meter dat een codering nodig heeft tijdens het productieproces. Rinos maakt de te coderen tekst en symbolen zelf op in de softwareoplossing: iDesign.

 

Flexibel & Onderhoudsvrij


Volgens Rinos is het hierdoor een flexibele codeerinstallatie die van alle gemakken is voorzien én weinig tot geen onderhoud nodig heeft. De operator zet de printkop alleen maar aan of uit te en dan staat de codering op de juiste plek.

Een mooie oplossing waar Rinos nog jarenlang profijt van heeft!

 

 

Rinos laat haar installatie zien

Wir würden Ihnen an dieser Stelle gerne einen zusätzlichen Inhalt anzeigen (z. B. YouTube-Video). Dafür benötigen wir jedoch Ihre Erlaubnis, Cookies zu setzen:

Nieuwsgierig geworden of ook op zoek naar een codeerinstallatie?

Ons Weber team helpt je graag op weg met standaard of op maat gemaakte codeerinstallaties! Bekijk hier de codeersystemen of neem contact op.

CONTACT WEBER