tamper-proof-labeling

Tamper proof labeling met Weber en Traxeed

Afdrukken, verzegelen en check! Tamper proof labeling 2.0 met Weber en Traxeed. Traxeed is expert op het gebied van aggregatie en gegevensoverdracht op alle niveaus van automatisering. Meer dan 100 medewerkers ontwikkelen, maken, installeren en valideren one-stop-systemen voor het traceren van medicijnen. Sinds de EU-richtlijn fraudebestendige verpakkingen hebben Traxeed en Weber de tamper proof oplossing.

Dé tamper proof uitdaging

  • Ruimtebesparende Tamper-Evident etiketteermodule
  • 5 producten per seconde labelen
  • Eenvoudig onderhoud en bijvullen van etiketrollen
  • Betrouwbare bescherming tegen manipulatie

Samen hebben ze de Traxeed ItemUnit-Tamper Evident ontwikkeld: een complete tamper proof oplossing voor eenvoudige integratie in de bestaande productiefaciliteiten van farmaceutische bedrijven. Eén machine die ontwikkelt die bedrukt, verzegelt en controleert.

Dé Weber/Traxeed tamper proof oplossing

  • Compacte inbouwbreedte van 300 mm
  • Opdruk in platte tekst & 2D-datamatrix-code
  • Manipulatieveiligheid door veiligheidszegels
  • Etiketten controleren met camera’s en sensoren
  • Voor onderhoud kan de labeler verlengt worden

Stap 1 – Bedrukken

Er zijn twee stappen om farmaceutische verpakkingen tamper proof te maken: Ten eerste schrijft de EU-richtlijn voor dat vouwdozen moeten worden geëtiketteerd met een GTIN (Global Trade Item Number), serienummer, partijnummer en vervaldatum. De informatie wordt afgedrukt als platte tekst en ook gecodeerd als een tweedimensionale data-matrixcode. De Traxeed ItemUnit-Tamper Evident ontvangt de afdrukgegevens voor elke taak van een superieur sitebeheersysteem, Multi Line Manager genaamd. Het etiketteert meer dan 5 producten per seconde met een bandsnelheid van maximaal 60 meter per minuut. Nadat de informatie als platte tekst en code wordt afgedrukt, wordt een camera de zekerheid gemaakt, waarbij ook daadwerkelijk wordt afgedrukt met de gegevens die naar de printer worden gestuurd.

 

Stap 2 – Verzegelen

tamper_proof_drukken

Het anti-vervalsingsapparaat is het tweede onderdeel van het voorkomen van vervalsing. In één oogopslag is de ongerepte perforatie van de veiligheidszegels te zien, waarmee vast te stellen is of de verpakking al geopend is. Daarom verzegelt de ItemUnit-Tamper Evident vervolgens vouwdozen met Tamper Evident Seals. De dozen gaan door de Tamper Evident-etiketteerder, die – zonder contact te maken – aan beide zijden van de doos transparante plastic verzegelingen aanbrengt. Een helft van het microgeperforeerde etiket steekt uit en wordt door een geleideplaat precies over de rand van het karton gevouwen. Dat klinkt misschien eenvoudig, maar met meer dan 300 vouwdozen foutloos per minuut is dat een knap staaltje werk!

 

Stap 3 – Controleren

tamper_proof

Foutief geëtiketteerde medicijnverpakkingen mogen de productie niet verlaten. Camera’s en sensoren zijn om de etikettering te controleren vanwege de productiesnelheid die gebruikelijk is in de farmaceutische industrie. Sensoren in de Traxeed ItemUnit Tamper Evident controleren van de glans van het oppervlak om vast te stellen of de vermelde bewijzen zijn. Als dit niet het geval is, wordt de eenheid door een luchtdrukstoot van de lijn gehaald.

Nadat het aantal is bereikt, vertelt de ItemUnit-Tamper Evident de Multi Line Manager precies hoeveel serienummers werden gedrukt. De gegevens worden door gestuurd naar de EU-hub, via een bedrijfs- en planningslogistiek systeem (bijv. Arvato CSDB of andere systemen zoals SAP) of handmatig via de EMVO-gateway. De hub zendt de serienummers naar de verificatiesystemen (NVS) van de landen waar de producten worden verkocht. Wanneer een product wordt verkocht, bijvoorbeeld in een apotheek, scant de medewerker de datamatrix en krijgt hij onmiddellijk van het NVS te horen van het product authentiek is. De serienummers op de dozen bevestigen dat met de NVS-databases.

Tamper proof oplossingen voor de primaire, secundaire en tertiaire verpakking

Veiligheid van medicijnen is van levensbelang voor consumenten én producenten. Daarom is tracering en het bewijs van eerste opening essentieel in het hele productie en logistieke proces in de farmaceutische industrie om namaak te voorkomen.

Weber produceert codeer- en etiketteeroplossingen voor de primaire, secundaire en tertiaire verpakkingen van geneesmiddelen, die voldoen aan de EU richtlijn 2011/62 voor fraudebestendige verpakkingen.

Wir würden Ihnen an dieser Stelle gerne einen zusätzlichen Inhalt anzeigen (z. B. YouTube-Video). Dafür benötigen wir jedoch Ihre Erlaubnis, Cookies zu setzen:

PHARMA SOLUTIONS