Weber 90 jaar | Hiep Hiep Hoera

Eigenaren
Eckhard Bluhm & Doug Weber

Weber 90 jaar, dat is niet zo maar iets. Onze gewaardeerde vrienden, partners en collega’s uit de VS, Weber Packaging Solutions, vieren dit jaar dat zij 90 jaar in bestaan!

Deze negen decennia bewijzen dat je met de juiste koers, de hoogste kwaliteitseisen aan je eigen producten en altijd op zoek naar innovatie toekomst zeker bent.

In 2022 is Weber Packaging nog steens in handen van de familie Weber. Doug Weber, kleinzoon van de oprichter, leidt de internationale onderneming als President en CEO.

Van handprinter tot hogesnelheidsoplossing

Weber
Joseph Weber Sr

Weber Packaging Solutions begon als een kleine handdrukkerij in Chicago, USA. Het begon allemaal met Joseph Weber Sr, die in 1932 de Weber Addressing Machine Company oprichtte en de eerste handprinter introduceerde, de Tag-O-Graph, voor directe doosmarkering. In de jaren ’40 verraste Weber de markt met een adresseermachine waarmee direct, mechanisch op enveloppen kon worden gedrukt.

Etiketteermachine
Mark-Andy P7 Etiketteermachine

In de daaropvolgende jaren heeft Weber haar technologieën voortdurend verfijnd, de digitale ontwikkeling opgepakt en toegepast in haar machines. Tijdens deze ontwikkeling werd de naam Weber Addressing Machine Company in 2011 veranderd in Weber Packaging Solutions. In datzelfde jaar installeerde Weber haar eerste Mark-Andy P7 etikettenpers, die in staat was complexe druktoepassingen te verwerken.

Als één van de grootste etikettendrukkerijen in het land, heeft Weber haar ISO 9001-gecertificeerde faciliteiten voortdurend opgewaardeerd met de nieuwste high-speed flexo en digitale etikettenpersen. De op maat gemaakte etiketteersystemen hebben een innovatief ontwerp. Ze worden gebruikt door tal van wereldspelers in productie en logistiek, bv. de Legi-Flex 6100 Slam, die door de bezoekers van de PACKEXPO 2021 in Las Vegas maar al te graag “The Labelling Beast” (het etikettenbeest) werd genoemd.

De BluhmWeber Groep

Etiketten machineDe BluhmWeber Groep bestaat uit Bluhm Systeme GmbH met eigen dochterondernemingen in Oostenrijk en Zwitserland en Weber Marking Systems GmbH, dat met vijf dochterondernemingen actief is in andere Europese landen, waaronder Nederland, België, Italië en Frankrijk.

Weber Marking Systems GmbH werd in 1980 opgericht als een joint venture tussen Bluhm Systeme GmbH en het AmerikaanseWeber 90 bedrijf Weber Marking Systems Inc.

Bluhm Systeme opereert als een verkoop- en servicebedrijf voor etiketteer- en codeertechnologie. Weber Marking Systems als fabrikant en full-service provider voor etiketteertechnologie.

Onder de gezamenlijke paraplu van de bedrijvengroep worden nu nog steeds innovatieve etiketteersystemen ontwikkeld, ontworpen en geproduceerd in de bedrijfsvestiging in Rheinbreitbach, RLP.

LEES MEER OVER WEBER BENELUX