BRCGS_certificaat

BRCGS certificaat gehaald!

Ons BRCGS certificaat is officieel binnen! We hebben er hard aan gewerkt om dit te realiseren. Zo hebben we processen onder de loep genomen, nieuwe dingen geleerd en processen verandert om de voedselveiligheid te garanderen. Waar BRCGS voor staat, waarom het belangrijk is en ons certificaat vind je hier.

 

Waar staat BRCGS voor

BRCGS certificaat

British Retail Consortium Global Standards staat voor voedselveiligheid, integriteit, legaliteit en kwaliteit. Al ruim 20 jaar is het een internationaal keurmerk voor voedselveiligheid in de toeleveringsketen naar supermarkten.

Inmiddels is het een erkende internationale certificering in 130 landen met als doel de consument te beschermen!

 

Ons BRCGS Certificaat is binnen


Nu we het BRCGS Packaging Materials certificaat hebben, voldoen we aan de voedselveiligheid, integriteit, legaliteit en kwaliteitseisen voor verpakkingen van voedsel.

We hebben het BRCGS certificaat gehaald om klanten beter van dienst te zijn, zodat we samen kunnen zorgen voor veilig voedsel en een gestroomlijnd BRCGS proces.

Bekijk hier ons certificaat.

 

Voedselveiligheid in onze productie en logistieke processenBRCGS certificaat

Voedselveiligheid is van uiterst belang! Bedenk je eens een product of verpakking in de supermarkt ZONDER etiket… Uh nee, die is er inderdaad niet!

Om zo voedselveilig mogelijk te werken hebben wij gekeken naar vormen van besmettingen op een etiket door fysiek contact, chemische, microbiologische en micro-organismen besmettingen.

Door onze productie en logistieke processen aan te passen voldoen wij aan de kwaliteitseisen voor BRCGS certificaat Packaging. Dit zijn een paar aanpassingen in ons proces:

  • Handen desinfecteren voor het betreden van de productieruimte
  • Bedrijfskleding verplicht en in een aparte schone tas vervoeren
  • Nagels moeten kort, schoon, en vrij van nagellak zijn
  • Kunst- of nepnagels zijn niet toegestaan
  • Geen persoonlijke eigendommen meenemen
  • Gebruik schone handschoenen en wissel regelmatig

Het belang van voedselveiligheid

Voedselveiligheid is en blijft ontzettend belangrijk in de wereld van coderen en etiketteren. Zonder dat men het bewust in de gaten heeft hebben we continu te maken met het labelen en coderen van voedsel. Daarom hebben we dan ook al meerdere blogs geschreven waarin voedselveiligheid terugkomt:

  1. Etiketteren in de foodsector
  2. Houdbaarheidsdatum printen of etiketteren?
  3. Voedselveiligheid | Etiketteren en labelen
  4. Hoe vaak wordt wijn geëtiketteerd?
  5. Hete tips voor etiketteren in Koelketen

 

Makkelijker zaken doen met BRCGS Certificaat

Bedrijven die een BRCGS certificaat hanteren kunnen nu moeiteloos met ons samenwerken, omdat wij ook volgens deze norm produceren en leveren. We produceren etiketten en creëren oplossingen voor automatisch etiketteren of coderen op dozen, verpakkingen, flessen, pallets en producten.

Meer weten? Bekijk onze website.

WEBER WEBSITE