downtime production batch-omschakeling

Downtime minimaliseren tijdens batch-omschakeling

De groeiende vraag naar producten voor zowel het individu, als voor een grote groep mensen verandert  het productieproces. Producties van series, van klein naar groot, noodzaakt bedrijven slimme strategieën en technologieën te implementeren voor een uiterst efficiente manier van  productie- en variantbeheer en verminderen van downtime.

Tijdverspillende factoren kunnen op de loer liggen bij het labelen en markeren van processen langs uw productie- en logistieke lijnen: productdiversiteit betekent meestal een frequente omschakeling van apparatuur en instellingen. Dit leidt tot vertraging wat weer ten koste gaat van uw efficiency.

Als u de productiviteit wilt verhogen, zorg er dan voor dat u labeling- en markeersystemen gebruikt die de insteltijden op de best mogelijke manier verkorten. In dit blogbericht presenteren we u de ideale oplossingen die Weber Marking Systemsu kan bieden.

Labelsysteem Geset 314 ZDT (geen uitvaltijd)

Dit Geset-etiketteersysteem heeft vier geïntegreerde Alpha HSM-etikettendispensers , die producten van meerdere kanten kunnen aanbrengen of met twee verschillende soorten etiketten gelijktijdig kunnen etiketteren. Het is uitgerust met een kleursensor, waarmee verschillende labels kunnen worden aangebracht, afhankelijk van de kleur van het product. Ook kunnen etikettenrollen zonder onderbreking worden vervangen tijdens het proces worden vervangen.

Met de Geset 314 ZDT wordt batch-omschakeling een fluitje van een cent: verschillende labelparameters, zoals positie, hoek en afstand, kunnen worden opgeslagen in de programmable logic controller (PLC). Met één druk op de knop past het hele systeem automatisch alle instellingen voor de nieuwe batch aan met behulp van kleine aandrijvingen. Een digitale display draagt ​​bij aan kwaliteitsborging: de SPS geeft de machine groen licht, als alle parameters correct zijn ingesteld.

labeling system Geset 314 ZDT with digital display

Geset 314 ZDT labeling system

Inkjetprinter Markoprint integra Quadro

Industriële inkjetprinters zijn een kosteneffectieve oplossing om variabele codes toe te passen op verpakkingen en voorbedrukte etiketten. Ons systeem Markoprint integra Quadro is een ruimtebesparende besturingseenheid voor maximaal vier inkjetprintkoppen. Ze kunnen gelijktijdig of afwisselend voor vier verschillende afdrukposities worden gebruikt – bijvoorbeeld op zowel primaire als secundaire verpakkingen of op twee onafhankelijke productielijnen. Afhankelijk van de printinhoud en printtechnologieën is een hoge printsnelheid tot 240 m / min bij 300 dpi mogelijk!

inkjet printer Markoprint integra Quadro
Markoprint integra Quadro print controller

Afdrukinstellingen en etiketgegevens kunnen eenvoudig en snel worden gewijzigd via de intuïtieve besturingseenheid, direct aan de productielijn. De krachtige Markoprint-idesign-software voor het ontwerpen en beheren van printafbeeldingen is bij de aankoop inbegrepen.

Uw partner in professioneel labelen, markeren en coderen

Als u op zoek bent naar manieren om de efficiëntie binnen uw productie en logistiek te vergroten, adviseren wij u graag over alle vragen over automatische etikettering en industriële markering!

Neem vandaag contact op