Markoprint inkjet printer coding on carton in production line

Whitepaper: Waar moet ik op letten bij aankoop van thermische inkjetprinters?

De eisen voor industriële markering en codering stijgen van jaar tot jaar als gevolg van nieuwe wetten en zakelijke behoeften. Vanwege hun voordelen in snelheid, efficiëntie en kwaliteit zijn professionele inkjetprinters in veel fabrieken onmisbaar geworden. Afdrukomstandigheden in verschillende industrieën kunnen echter zeer uitdagend zijn. Daarom zijn er veel gespecialiseerde oplossingen op de markt. Dus, welke is de juiste voor u?

Het antwoord is … het hangt ervan af. Er is geen one-size-fits-all inkjetprinter. Elk systeem heeft bepaalde voordelen of nadelen, afhankelijk van de toepassing. Om beslissingen voor u gemakkelijker te maken, hebben we een gratis, downloadbare whitepaper gemaakt die kosteneffectieve oplossingen voor de meest voorkomende, veeleisende toepassingen in verschillende industrieën omvat:

Waar moet ik op letten bij aankoop van thermische inkjetprinters?
Er zijn drie hoofdcriteria voor het selecteren van de juiste inkjetprinter:

  • Printvolume: Hoeveel drukt u af? Hoeveel inkt wordt er verbruikt?
  • Productietijd: Betreft het een continue productie (24/7)? Zijn er vaak onderbrekingen?
  • Afdrukomgeving: Moet de inkjetprinter bestand zijn tegen stof, een hoge luchtvochtigheid of vochtige reiniging?

Leer waar u op moet letten bij het kiezen van een inkjetprinter voor uw codeertoepassing!

Download onze GRATIS whitepaper

Voldoen aan verschillende coderingseisen

Het is belangrijk om rekening te houden met alle factoren bij het zoeken naar de perfecte oplossing. Daarbij moet niet alleen rekening worden gehouden met de omgeving van de installatie zelf, maar ook met specifieke branchevoorschriften die moeten worden toegepast (bijvoorbeeld in de voedingsindustrie), evenals het geplande coderingsproces binnen de productie- of verpakkingslijn.

Hoog inktverbruik en 24/7 productie

Een enkele inktcartridge kan slechts een beperkt aantal afdrukken maken, afhankelijk van de inhoud, de afdrukresolutie en het inkttype. Uit ervaring blijkt dat een hoog inktverbruik en non-stop productie meestal twee van de grootste zorgen zijn voor productiebedrijven.

Lange stilstand tijden

De zogenaamde decap-tijd (of open tijd) van inkjetprinters verwijst naar de periode dat spuitmonden inactief en onbedekt kunnen zijn voordat ze uitdrogen en niet betrouwbaar afdrukken. Dit hangt vooral af van het type inkt. Het voortijdig vervangen van cartridges zorgt voor hogere kosten en materiaalverspilling.

Afdrukken in vochtige en stoffige productieomgevingen

Elke productieomgeving is uniek. Ook zijn de omstandigheden voor codeersystemen niet altijd optimaal. Bijzondere uitdagingen hierbij zijn stoffige en vuile omgevingn, zoals die in de zware- of houtindustrie. Vochtige omgevingen of natte gebieden in de voedingsindustrie zijn tevens uitdagend.

Download onze GRATIS whitepaper