etiketteermachine medicijnfles weber labeling & coding individuelles etikettiersystem

Nieuw: Etiketteermachine medicijnfles

We hebben een nieuwe etiketteermachine medicijnfles ontwikkeld voor de farmaceutische industrie. Een machine waarbij de industrie kan voldoen aan de hoogste eisen wat betreft procesbetrouwbaarheid en traceerbaarheid om zo de strijd tegen namaakgeneesmiddelen en manipulatie tegen te gaan.

Onze nieuwste machine is een variant op onze bestaande Weber Geset 700 etiketteerlijn. De Weber Geset 700 Pharma is geschikt voor het volautomatisch rondom etiketteren van ronde tot vierkante medicijnflessen en flacons.

 

Veilig etiketteren voor de farmaceutische industrie

etiketteermachine medicijnfles weber labeling & coding camera 1

De Weber Geset 700 Phrama variant heeft drie veiligheidscontroles, die de verschillende stappen tijdens het etiketteerproces bewaken met behulp van een camera. Hierdoor weet je altijd zeker dat de eindproducten soepel door de hele keten gaan.

Camera 1 – Controle verpakking

Camera 1 bepaalt het formaat van de te etiketteren verpakking om de perfecte plaatsing van het etiket door te geven aan de etiketteertechnologie. Als de stand van het etiket niet juist is, wordt het product geweigerd.

Camera 2 – Etiket validatie

Camera 2 detecteert foutieve etiketten en zorgt ervoor dat ze niet op de producten worden aangebracht, maar op een speciaal ontwikkelde “lege rol”. Wanneer er een etiket ongeschikt is verklaard, rolt het foutieve etiket op een lege rol. Daarmee worden onjuiste etiketten automatisch uit de circulatie gehaald.

etiketteermachine medicijnfles weber labeling & coding camera 2Camera 3 – Leesbaarheid check

Camera 3 controleert de etiketten op leesbaarheid. Staat alles er op zoals het moet en werken de gedrukte datamatrixcodes. Is dat niet zo, dan worden de producten automatisch afgevoerd via een aparte transportlijn.

Etiketteermachine medicijnfles ombouwen

Net zoals onze andere Weber Geset 700 etiketteerlijnen, is ook de Pharma variant gemakkelijk met één druk op de knop om te bouwen voor de meest uiteenlopende verpakkingen. Wanneer alle etikettering parameters zijn opgeslagen in het systeem, switchen alle systeemonderdelen automatisch over naar de nieuwe positie van het product. Zo ben je niet afhankelijk van ingewikkelde technische instellingen voor andere verpakkingen en kan de operator snel weer verder produceren.

 

Video | Etiketteermachine medicijnfles in werking

Wir würden Ihnen an dieser Stelle gerne einen zusätzlichen Inhalt anzeigen (z. B. YouTube-Video). Dafür benötigen wir jedoch Ihre Erlaubnis, Cookies zu setzen:

 

Etiketteren en coderen in de farmacie

Iedereen weet dat etiketteren in de farmacie een uiterst precies werkje is. Als je dat nog niet wist, dan weet je het na het lezen van deze blog. De sleutel tot het voorkomen van namaakgeneesmiddelen is namelijk precies coderen en etiketteren. Alleen daar zijn vele richtlijnen voor opgesteld door de Europese Unie.

Om te beginnen moet jij erop kunnen vertrouwen dat je de juiste en veilige medicijnen ontvangt. Dat betekent dat farmaceutische producenten erop moeten kunnen vertrouwen dat hun etiketteermachines geschikt zijn voor het aanbrengen van de juiste informatie, zodat jij veilige medicijnen krijgt.

Dat is serialisatie, een combinatie van codering/etikettering, identificatie en tracering. Dat gebeurt met een 2D datamatrixcode, een centraal databanksysteem en een tamper proof verpakking.

Al jarenlang heeft Weber Labeling & Coding ervaring met het etiketteren en coderen bij geneesmiddelenproducenten en de logistieke keten. Deze ervaringen hebben wij gebundeld in een whitepaper “Identificatie en Veiligheid in de farmaceutische industrie.

We hebben daarbij de vraag gesteld waarom precies etiketteren en coderen van levensbelang is? Wat betekent dat voor geneesmiddelenproducenten? Ook hebben we gekeken naar, wat de meeste gevraagde veilige etiketteer- en codeeroplossingen zijn. En hebben we de toekomst van etiketteren en coderen in de farmaceutische industrie onder de loep genomen.

BROCHURE PHARMA SOLUTIONS

Label & Codeer Specialist Weber

Wij produceren codeer- en etiketteeroplossingen voor de primaire, secundaire en tertiaire verpakkingen van geneesmiddelen, die voldoen aan de EU richtlijn 2011/62 voor fraudebestendige verpakkingen.

Primair – Unit identificatie

Secundair – Doos identificatie

Tertiair – Bulk identificatie

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op, download de whitepaper of bekijk alle labeling & coding solutions voor de farmaceutische industrie.

WEBER PHARMA SOLUTIONS