Tegelgroothandel Julius van der Werf

Tegelgroothandel Julius van der Werf vertelt over automatiseren logistiek

Capaciteitsproblemen op logistiek. Dat is voor veel groothandelaren een doorn in het oog, want hoe pak je dat eigenlijk aan? Waar begin je als je wil automatiseren? En wat is er allemaal mogelijk? Zo had ook Tegelgroothandel Julius van der Werf in Sneek een probleem. Aan het einde van de dag waren er te veel pallets die tegelijkertijd een vrachtbrief en etiketten nodig hadden.

Door op zoek te gaan naar een verpakker en contacten met Tim de Vries (Weber Labeling & Coding), is er een oplossing gecreëerd waarbij de capaciteit aanzienlijk is gegroeid en nog steeds kan groeien. Hoe dat werkt leggen we uit en je kan ook de oplossing bekijken in een video.

Proces automatiserenMaar eerst even wat voorkennis. Julius van der Werf bestaat al meer dan 85 jaar en is een begrip bij retailers, tegelzetters en projectleiders.

Ze leveren keramische tegels uit heel de wereld aan detailhandels in Nederland vanuit het distributiecentrum in Sneek. Daarbij hebben ze enorme voorraden waardoor ze snel kunnen leveren.

 

Logistiek proces automatiseren

Proces automatiserenHet probleem was dat er aan het eind van de middag te veel pallets werden verzameld. Ook moesten alle etiketten en vrachtbrieven nog bijgevoegd worden. Daardoor konden ze niet groeien in het proces.

Voor Weber was de uitdaging dat het label print & apply systeem een enorme diversiteit aan pallets moest kunnen voorzien van het juiste etiket. De hoogte varieert namelijk tussen de 20 centimeter en 1,60 meter.

We hebben gekozen voor een LA4050 Print & Apply Systeem in combinatie met een hefarm om de variërende hoogte op te vangen. De printer is door 1 of 2 medewerkers te bedienen is, de overige medewerkers staan nu in de inpakstraat.

Scannen, inpakken en verzendlabel erop, allemaal automatisch! Zie hoe het werkt in de video.

Wir würden Ihnen an dieser Stelle gerne einen zusätzlichen Inhalt anzeigen (z. B. YouTube-Video). Dafür benötigen wir jedoch Ihre Erlaubnis, Cookies zu setzen:

 

Proces automatiseren5 Redenen om automatisch etiketteren

Eerst was er één iemand nodig bij Julius van der Werf om de verzenddocumenten toe te voegen aan de pallets. Nu wordt dit automatisch gedaan. Redenen om automatisch te gaan etiketteren zijn

  1. Hoge snelheden verwerken
  2. Nauwkeurig etiketteren
  3. Minder fouten en klachten
  4. Klaar voor de toekomst
  5. Personeel inzetten voor belangrijkere taken
LEES ER MEER OVER

 

Meer dan automatisch etiketteren

Automatisch etiketteren zorgt voor veel voordelen. Tegelgroothandel Julius van der Werf heeft het hele proces geautomatiseerd en kan nu snelle leveringen op locatie realiseren. Daarnaast hebben ze een toevoeging gedaan op het etiket waardoor ze nu nog sneller de vrachtwagens kunnen laden.

Kortom, het gaat niet alleen om automatisering maar ook om kritisch kijken naar je proces en innovaties toevoegen die je verder helpen om groei te realiseren. Dat doe je niet alleen, maar met iemand die je helpt om je nieuwe inzichten te geven. En dat is de rol van Weber. Kennis delen en je verder op weg helpen. Meer weten? Stuur ons een berichtje of volg ons op LinkedIn.

CONTACT WEBER