barcode printen

Barcode printen? We helpen je graag verder

Een barcode printen doe je niet zomaar. Daar wordt altijd over nagedacht voor dat er een nummer, datum of tekst wordt geprint op een product of verpakking. Zo zijn er tal van verschillende coderingen en materialen waarop je kan printen. In deze blog nemen we ze met je door.

 

ghs labelWat voor barcode kan je printen

 

 

Waarop kan je direct een barcode printen?

Eigenlijk kan je op alles printen. Het product, de omgeving en inkt zijn de factoren waar het vanaf hangt of het ook daadwerkelijk mogelijk is. Hieronder geven we inzicht in de verschillende oppervlakken en de mogelijkheden. Kom je er niet uit of wil je meer weten, dan kan je het beste contact opnemen.

printen op kunststofKunststof

Voor kunststof zijn er verschillende kleuren inkt beschikbaar, zodat de print ook op donkere flesjes, vinyl of PVC tubes of matten zichtbaar blijft. De Thermal Inkjetprinters zijn gemaakt met een technologie, waarbij de printkop en inktsysteem in de cartridge zit. Daardoor is het eenvoudig om te switchen voor verschillende kleuren.

 

printen op metaalBlik en metaal

Het traceren van voedsel is ontzettend belangrijk. Met snel drogende inkt wordt metaal of blik voorzien van een codering of markering. Door snel en contactloos te printen, droogt de inkt direct, zodat producten gemakkelijk te traceren zijn en blijven. 

 

printen op petflesMarkeren en coderen van petfles en dop

Een petfles met vloeistof heeft een print nodig, zoals een datum, een codering of een markering. Diverse Thermal Inkjetprinters kunnen dat op verschillende plekken in een productielijn. Door de compactheid van de printers zijn ze gemakkelijk te integreren.

 

printen op folieFolie coderen

Plasticfolie of een primaire verpakking wordt meestal voorzien van een klein beetje informatie, zoals een lotnummer, THT of houdbaarheidsdatum of een korte omschrijving. Dit kan met één enkele printkop op een productielijn of verschillende printkoppen die gelijktijdig dezelfde informatie op verschillende banen of lijnen bedrukken.

 

barcode printen op houtMarkeren van hout

Codeer het hout met een logo of een identificatie, zodat iedereen weet waar het vandaan komt en wat de kwaliteit is. Dat kan met Thermal Inkjetprinter die nauwkeurig coderen waardoor afbeeldingen goed zichtbaar zijn.

 

 

barcode printen op doosDirect printen op papier en karton

Papier en karton zijn absorberende materialen. Met de juiste combinatie van printtechnologie, inkt en droogtijd is het mogelijk om dozen te markeren. Hierdoor is het mogelijk om etiketten te vervangen door printen. Ook is het mogelijk om een logo te printen en in meerdere kleuren.

 

Coding in de juiste handen

De samenstelling van printer en inkt is voor elke toepassing uniek. Het hangt af van het product, de omstandigheid en levensduur van de identificatie. Weber geeft mensen de juiste oplossingen en kennis om producten te identificeren, te branden en zorgeloos te laten bewegen door de keten. Zo komen producten met de juiste info, op het juiste moment, in de gewenste handen.

Gelukkig hebben we al meer dan 90 jaar ervaring met industriële labeling & coding. Voor ons is geen uitdaging te gek! Wil je je proces optimaliseren, een nieuwe barcode printer of alleen inkt? We geven altijd het juiste advies op maat.

CODING OPLOSSINGEN